Till innehåll på sidan

New Quizzes

New Quizzes är Canvas nyare quizfunktion, vissa delar är fortfarande under utveckling medan andra har utvecklats till bättre än i Classic Quizzes. New Quizzes har fler frågetyper och mer moderering och yttre inställningsfunktioner. Det är lättare att dela material, lärare till lärare och att hantera frågor i frågebanker. I framtiden kommer detta att vara det enda quizverktyget i Canvas

Du kan navigera till sidorna om New Quizzes i navigeringsmenyn eller klicka på länkarna under respektive rubrik nedan.

Frågetyper

På dessa sidor finner du en kort presentation av varje frågetyp som finns i New Quizzes. Varje frågetyp presenteras med information om frågan samt med råd om rekommenderad användning. Du kan även som anställd på KTH testa frågorna i ett länkat quiz om quiz med alla olika sorters frågetyper.

Läs om vilka frågetyper som finns i New Quizzes .

Frågebanker

Här kan du lära dig hantera frågebanker i New Quizzes. Hur du skapa en frågebank, lägger till frågor i frågebanken och lägger till frågor från frågebanken i ett quiz.

Läs om hur frågebanker fungerar i New Quizzes .

Moderera

Ibland behöver studenter få anpassade inlämningstider, extra försök på ett quiz eller återuppta ett redan inlämnat quiz. Här finns instruktioner för hur det går till i New Quizzes.

Läs om hur du modererar i New Quizzes .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-09-02