Till innehåll på sidan

Canvas - guider och rekommendationer

Canvas är KTH:s lärplattform. Här hittar du som lärare guider, instruktioner, pedagogiska tips och inspiration för ditt arbete i kursverktyget Canvas.

Igenkänning och enhetlig struktur viktigt för studenter

För studenterna underlättar det med en igenkänning i strukturen och att de vet var de kan hitta kursmaterialet. En tydlig struktur i kursrummet är något som studenter och studentrepresentanter på KTH ofta framför då det kommer till faktorer som gynnar lärandet och studierna.

En rekommendation är att du som lärare använder de mallar som finns för KTH:s Canvasrum. De har en enhetlig struktur för var och hur du publicerar ditt kursinnehåll. Du behöver alltså inte själv bygga upp allt från början. 

Självstudiekurs för att komma igång med Canvas!

Collage på logotype för Canvas och KTH

Alla KTH-anställda har tillgång till en introduktionskurs i Canvas för att du snabbt och smidigt ska få den grundläggande kunskap du behöver för att komma igång med Canvas. Kursen ger dig:

  • en introduktion till grundläggande funktioner i Canvas.
  • möjlighet att testa dina kunskaper i korta quiz.
  • möjlighet att pröva de olika funktionerna i ett eget "testrum" (så kallad "sandbox").

Du hittar kursen i din kursöversikt när du loggat in i Canvas. Innehållet är för tillfället på engelska. "Canvas@KTH - an introductory course" (canvas.kth.se)

Innehållsöversikt

Rekommendationer

I avdelningen Rekommendationer hittar du bl.a.:

Guider till funktioner

I avdelningen Guider till funktioner hittar du funktionerna som återfinns i Canvas kursmeny. Här beskrivs hur du använder dem; både rekommenderad användning och steg-för-steg-guider för Startsidan , Anslag , Moduler , Sidor , Kursöversikt , Uppgifter , Quiz , Omdömen , Personer , Diskussioner , och Inställningar .

Externa applikationer och LTI

Här kan du läsa om de externa applikationer som går att lägga till för nya funktioner i Canvas, antingen på kursnivå eller för hela KTH, exempelvis LTI-apparna Möbius , KTH Play/Kaltura  och Ouriginal .

Administration

I avdelningen Administration kan du läsa om:

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-11-19