Till innehåll på sidan

Rekommendationer och goda exempel på kursdesign i Canvas

Här samlas KTH:s rekommendationer för hur du använder lärplattformen Canvas för att genomföra din kursdesign för bästa resultat och för att säkerställa kvalité och en god studentupplevelse. Du hittar också goda exempel på kursrum, skapade av lärare på KTH.

Låt en kollega testa tydligheten i ditt upplägg

För att vara säker på att du är så tydlig som du vill vara, be en kollega gå igenom kursrummet i Canvas. Framgår det tydligt var studenterna hittar:

  • inlämningsuppgifter och annat kursmaterial,
  • kursinformation,
  • kontaktvägar,
  • och annat som du kommer dela i kursrummet.

Se också efter så att ditt kursrum ser ut som du tänkt dig även via mobilen eftersom många studenter följer kursen via mobil och appen.

Checklistor för kursdesign i Canvas

För att underlätta för dig har vi skapat checklistor som integrerar E-lärandes rekommendationer för kursdesign i Canvas.

Kursrum att inspireras av

Behöver du inspiration i arbetet med Canvas? Vi har listat fyra kursrum som KTH-lärare skapat och som har särskilt god kursdesign.

Utvalda kursrum att inspireras av

Se alla öppna kurser på KTH

Återställ kursinnehåll

När ändringar i kursinnehåll går fel, kurser råkar nollställas eller kursmaterial raderas finns det möjligheter att återställa och ångra ändringar i Canvas. Du kan återställa mycket själv, men vid mer komplicerade återställningar behöver IT-support involveras.

Läs mer om Återställ kursinnehåll i Canvas .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-09-15