Till innehåll på sidan

Tips på digitala verktyg

Vill du fördjupa och utveckla interaktionen med studenterna i klassrummet finns ett antal program och digitala verktyg på nätet som du kan använda. Du kan även hitta tjänster för att skapa mer levande och dynamiska presentationer.

Inspiration

Med Möbius kan du skapa avancerade frågor och quizzar med stöd för automatisk rättning och slumpade parametrar/variabler.

Föreläsare Damiano Ognissanti.

Film om hur Möbius kan användas för onlinebedömning i STEM-kurser (YouTube)

Möbius – en avancerad quiz motor (extern sida på engelska, Canvas@KTH)

Externa digitala verktyg att använda i undervisningen

Som lärare på KTH är du fri att använda online-programvara som ligger utanför de tjänster som tillhandahålls av KTH. Det är dock viktigt att känna till att dessa tjänster inte stöds (support) av KTH.

Här är en lista över några av E-lärandes favoriter bland externa verktyg:

Du som lärare ansvarar själv för att använda tjänsterna rätt och i enlighet med lagstiftning och riktlinjer. Här finns en lista på KTH:s systemstöd för lärare .

Mentimeter – digitalt responsverktyg

Vill du skapa en onlineomröstning eller snabbt testa studenternas faktakunskap under lektionen? Mentimeter är ett webbaserat verktyg för att skapa interaktiva presentationer där deltagarna kan rösta på olika alternativ eller skriva in sina egna svar. Mentimeter kan med fördel användas tillsammans med undervisning i Zoom. KTH har köpt licenser för Mentimeter som du som lärare kan använda. Du loggar in med ditt KTH-ID (om du inte redan är inloggad på KTH.se). Här kan du logga in på Mentimeter .
Läs mer om hur du kan använda Mentimeter med Zoom .
Kontakta it-support@kth.se  om du har frågor.

Kontakt

Har du frågor eller vill du tipsa om några bra verktyg som kan lyftas fram här på sidan? Välkommen att kontakta e-learning@kth.se .

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-12-17