Till innehåll på sidan

Rätta inlämningar till New Quizzes med hjälp av SpeedGrader

SpeedGrader erbjuder flera funktioner som underlättar för snabb och effektiv bedömning. Denna guide innehåller information om de olika delarna. 

Så här rättar du

1. Öppna Omdömen. I kursnavigeringen (Canvas vänstermeny) klickar du på Omdömen.

Skärmdump Canvas kursnavigering med Grades, engelska för Omdömen, markerad.

2. Öppna SpeedGrader genom att föra muspekaren till rubriken i kolumnen för den uppgift du vill bedöma [1]. I den meny som kommer upp (tre punkter) klickar du vidare på länken för SpeedGrader [2].

Skärmdump Omdömen med öppen meny vid uppgift. 1 vid uppgiftsnamn, 2 vid Speedgrader i menyn.

Övre navigeringsfält

Skärmdump SpeedGrader översta meny.

Överst i SpeedGrader finns en grå navigeringsmeny. Den innehåller information såsom namnet på uppgiften och dess förfallodatum. Du kan även se hur många inlämningar du har bedömt och vilket medelbetyg du har gett dina studenter på uppgiften. I detta exempel har vi en grupp med 6 studenter. Dessa 6 studenter har lämnat in uppgifter och 5 inlämningar har redan bedömts. Längst ut till höger kan du se vems inlämning som för tillfället bedöms. Använd pilarna för att ändra till en annan students inlämning.

Längst till vänster finns tre knappar:

Ikon av anteckningsblock med en ibockad ruta på framsidan.

Gradebook: Stänger SpeedGrader och återgår till sidan för Gradebook i Canvas.

Ikon av ett öppet öga.

Dölj betyg: När betyg för denna uppgift är dolt får studenterna inga nya notifieringar om betygen. De kan heller inte se sitt betyg för uppgiften.

Ikon av ett kugghjul.

Inställningar: I undermenyn “Alternativ” ("Options") kan du välja att sortera inlämningar efter alfabetisk ordning per student, inlämningsdatum eller betygsstatus. Du kan också dölja elevernas namn. Under "Inställningar" kan du också hitta kortkommandon och hjälp-sidor som kan vara användbara.

Studentens inlämning

Nedanför det övre navigeringsfältet i SpeedGrader finns arbetet som din student har lämnat in. SpeedGrader visar videoinspelningar, textinlägg, några webbsidor och vanliga filer som pdf, doc, docx, pptx o.s.v. Om inlämningen är en uppgift (assignment) och inte ett quiz kan du även rita, markera och lägga till kommentar direkt i dokumentet.

Skärmdump SpeedGrader översikt. 1 vid resultat, 2 vid inlämningstid, 3 vid kommentarsfält.

Bedömningen visas i SpeedGrader [1]. När du ska betygsätta ett quiz så hittar du här studentens inlämnade quiz och kan ändra inlämning, om fler än en finns [2], och kan skriva en kommentar [3].

Visa resultat

Skärmdump Inzoomad på inlämning. Från vänster: Procent, poäng och maxpoäng, tid. Varning under.

Resultatet inkluderar procentsats [1], antal poäng [2] och tid för att göra klart försöket [3]. Om några frågor kräver manuell bedömning kommer en varning visas [4].  

Betygsätta enskilda delar

Skärmdump bildinlämning quiz. 1 bild, 2 bock-knapp, 3 kryss-knapp, 4 poängruta med pilar.

Delar som kräver manuell betygsättning visas med en grå rand [1].

För att ge ett svar max antal poäng, välj check [2]. För att ge ett svar noll poäng, välj kryss [3]. Du kan även använda pilarna för att höja eller sänka poängen [4].  

Ändra betyg

Skärmdump Rättad flervalsfråga. Knappen Regrade under frågan markerad.

Du kan ändra betyg på en redan betygsatt del genom att trycka på knappen Regrade och välja ett nytt korrekt svar. Här kan du också bestämma hur du ska poängsätta frågan för dem som har svarat på en felaktig fråga.