Programwebb

Alla program på KTH har en egen webbsida för information och kommunikation med studenterna. På de här sidorna kan studenter och anställda dela information, diskutera och ställa frågor om programmet och studierna. I vänstermenyn finns länkar till programmet och studierelaterad information.

Alla studenter som är antagna till ett program får automatiskt en prenumeration på sidan och information via e-post om det som händer där.

Var finns programwebben?

Programwebben finns i din personliga meny. Om ditt program inte visas här kan du söka efter det och lägga till det genom att prenumerera.

skärmdump på personliga menyns vektygsfält

Kom igång med programwebben

Som programadministratör har du ansvar för all information och kommunikation på programwebben. Så här gör du för att bli administratör. Rulla nedåt på programmets webbplats och klicka på namnet på den som är programansvarig. Skicka ett e-postmeddelande och be om behörighet. Om det inte finns något namn i listan kontaktar du  it-support@kth.se  och ber om behörighet att lägga till och redigera information.

Skapa ny sida 

Du kan lägga till sidor genom att klicka på ikonen för att lägga till innehåll (visas nedan). 

skärmdump på ikon för lägga till innehåll

Sedan anger du en rubrik och lägger till innehåll med hjälp av fönstret för sidinnehåll. Du kan lägga till bilder, länkar, tabeller, filmer och utforma sidan som du vill. När du är klar måste du lägga till sidan i vänstermenyn (se nästa bild). 

skärmdump skapa ny sida
skärmdump positionera sida

Göra ett nytt inlägg 

Om du vill informera studenterna om något viktigt som händer så att de får ett e-postmeddelande om detta, klickar du på ”New post”. 

skärmdump göra nytt inlägg
skärmdump göra nytt inlägg

Tips! Webbsidan Hitta information och kommunicera på program  beskriver hur studenter kan hitta information på programwebben. Dela gärna den till dina studenter.

Om du har frågor eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta it-support@kth.se .