Till innehåll på sidan

Självstudie om Canvas

Lärplattformen Canvas används för utförandet av kurser på KTH. Denna sida förklarar hur du som lärare kan lära dig använda Canvas på egen hand, med hjälp av webbguider och självstudiekursen Canvas@KTH.

Webbguider om Canvas - rekommendationer och funktioner

Canvas är KTH:s lärplattform som har många olika funktioner med olika rekommendationer. Du som lärare kan hitta guider, instruktioner, pedagogiska tips och inspiration för ditt arbete i kursverktyget Canvas på E-lärandes intranät.

Läs mer om Canvas - guider och rekommendationer .

Självstudiekursen Canvas@KTH

Utöver informationen på intranätet så har du som KTH-lärare tillgång till en självstudiekurs (på engelska) om grunderna i Canvas, kallat "Canvas@KTH".

Testa de grundläggande funktionerna på egen hand

I självstudiekursen förklaras alla grundläggande funktioner du behöver för att komma igång och skapa din kurs. Du får även tillgång till uppgifter designade för att du ska kunna prova på att skapa innehåll och struktur med hjälp av Canvas funktioner, i en så kallad Sandbox . En Sandbox är ett tomt Canvasrum som du kan använda för att testa saker i Canvas utan att någon annan ser det. Från din sandbox kan du sedan kopiera struktur och innehåll in till en riktig kurs om du vill det.

Logga in i Canvas så ser du kursrummet "Canvas@KTH - an introductory course" under "Översikt", eller så följer du länken: "Canvas@KTH - An introductory course" (engelska, canvas.kth.se) .

Diskutera med andra lärare i diskussionsforumet

Utöver instruktioner och uppgifter har Canvas@KTH även ett diskussionsforum. Här kan du diskutera och utbyta erfarenheter med andra lärare om frågor som är relaterade till lösningar för digital anpassningen av KTH:s undervisning och kurser. Även generella funderingar om Canvas och digital undervisning kan givetvis lyftas här.

Forumet är indelat i fem delar:

  • Examination på distans
  • Webbmöten
  • Undervisning i Canvas
  • Video och streaming
  • Allmänt.

Gå direkt till diskussionsforumet i Canvas@KTH (engelska, canvas.kth.se) .

Obs: Syftet med forumet är att erbjuda en yta för erfarenhetsutbyte lärare emellan. Ingen support ges i diskussionsforumet, här hänvisar vi till de vanliga supportvägarna ( Kontakta E-lärande ).

Kontakt och stöd för digital utbildning

Har du frågor eller önskar du handledning om digitalt lärande?

För support: it-support@kth.se

För pedagogisk support: e-learning@kth.se  (det kan hända att svar inte kan ges samma dag).

Andra kontakter för utbildning

Om du har andra frågor kring utbildning på KTH samlas de uppgifterna på Kontakter för utbildningsstöd på KTH .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-12-08