Video för lärande

Att använda video i kurser blir vanligare. Du kan ta fram egna filmer specifikt för din kurs eller dela andras videoklipp i ditt kursrum. Är du nyfiken på att arbeta med video finns det många möjligheter, allt från att spela in i studio med handledning av coach, till live streaming och videokonferens.

KTH Play

KTH Play är en medieportal och ett inspelningsverktyg där du kan spela in, lagra och dela video och ljud. Den tekniska plattformen för KTH Play är Kaltura. Videon från KTH Play kan enkelt inbäddas i Canvas, Polopoly, Wordpress eller någon annanstans på webben.
Läs om KTH Play .

Handledning i presentationsdesign och videoproduktion

Som lärare kan du få handledning på det sätt som passar just dig och din kurs. Till exempel:

  • Individuell handledning i videoproduktion för material till din kurs.
  • Hjälp med att anpassa ditt presentationsmaterial (vanligen en PowerPoint) till vad som är lämpligt för en undervisningsvideo.

Föreläsningssalar med inspelning

I föreläsningssalarna Q1,U1,U61 och D31 spelar du själv in din föreläsning. Filmerna lagras i KTH Play (Kaltura) som även är integrerat med Canvas. Logga in och styr sedan hur och var du vill publicera filmerna. Hanterar du filmerna via KTH Play finns det möjlighet att själv klippa och göra justeringar.

Läs mer om hur du kommer igång, bokning av salar, tillgänglig utrustning, support och onlineguider: föreläsningssalar med inspelning .

Kontakt

Vill du komma igång med att använda video i din undervisning? Behöver du pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser (samt råd om val av kamera, mikrofoner osv)? Skicka ett mail till
e-learning@kth.se .

Frågor som rör teknisk support och KTH Play (exempelvis hjälp med att ladda upp filer osv) skickar du till it-support@kth.se .