Till innehåll på sidan

Att använda video i din undervisning

Det finns flera olika sätt att spela in och använda video i undervisningen. Du kan göra enkla filmer med mobilen, eller använda mer avancerade redigeringsprogram. Här finns information om de videolösningar som KTH-anställda har tillgång till och tips på hur du kan tänka vid inspelning.

Skapa och hantera video

Vill du komma igång med video i undervisningen och dina kurser?
Ingången Skapa och hantera video  är en samlad plats för dig som behöver guider och inspiration kring hur du kan arbeta med video. 

KTH Play

KTH Play är en mediaportal och ett inspelningsverktyg där du kan spela in, lagra och dela video och ljud. Den tekniska plattformen för KTH Play är Kaltura. Video från KTH Play kan enkelt inbäddas i Canvas, Polopoly, Wordpress eller någon annanstans på webben.

Om KTH Play (Kaltura)
Hur du använder video i KTH Play tillsammans med Canvas

Handledning i presentationsdesign och videoproduktion

Om du är lärare på KTH kan du få individuell handledning i videoproduktion, eller coachning i att anpassa ditt presentationsmaterial (till exempel PowerPoint) på ett sätt som passar videoformatet. Om ni är en grupp lärare, eller kollegor som vill utveckla videomaterial som är användbart för undervisningen, kan vi skräddarsy ett webbinarie där just era frågor tas upp. Skicka ett e-postmeddelande till: e-learning@kth.se  och märk din post med "Videosupport".

Salar med inspelningsmöjligheter

Det finns flera föreläsningssalarna på campus där du själv kan spela in din undervisning. Filmerna lagras i KTH Play (Kaltura) som även är integrerat med Canvas. Logga in och styr sedan hur och var du vill publicera filmerna. Hanterar du filmerna via KTH Play finns det möjlighet att själv klippa och göra justeringar.

Läs mer om hur du kommer igång, lista för bokning av salar, tillgänglig utrustning, support och onlineguider: Salar med inspelningsmöjligheter .

Kontakt

Behöver du pedagogiskt stöd eller tips om hur du använder video- eller webbmötesverktyg i dina kurser? Behöver du råd om att välja kamera, mikrofoner med mera? Mejla e-learning@kth.se .

För frågor som rör teknisk support och KTH Play (till exempel hjälp med att ladda upp filer) kan du mejla till it-support@kth.se .