Till innehåll på sidan

Att använda video i din undervisning

Det finns flera olika sätt att spela in och använda video i undervisningen. Du kan göra enkla filmer med mobilen, eller använda mer avancerade redigeringsprogram. Här finns samlad information om de videolösningar som KTH-anställda har tillgång till och tips på hur du kan tänka vid inspelning.

Skapa och hantera video

Vill du komma igång med video i undervisningen och dina kurser?
Ingången "Skapa och hantera video"  är en samlad plats för dig som behöver guider och inspiration kring hur du kan arbeta med video. 

KTH Play

KTH Play är en mediaportal och ett inspelningsverktyg där du kan spela in, lagra och dela video och ljud. Den tekniska plattformen för KTH Play är Kaltura. Video från KTH Play kan enkelt inbäddas i Canvas, Polopoly, Wordpress eller någon annanstans på webben.

Om KTH Play (Kaltura)

Guider för hur du laddar upp i KTH Play och publicerar i Canvas (Canvas@KTH, extern sida på engelska)

Handledning i presentationsdesign och videoproduktion

Som lärare kan du få individuell handledning i videoproduktion eller coaching i att anpassa ditt presentationsmaterial till video eller podcast. Är ni ett lärarlag eller kollegor som vill utveckla videomaterial i undervisningen så kan vi ha ett anpassat webbinarium där just era frågor tas upp. Vill ni ha stöd gällande video och podcast så hör av er till teacherstudio@kth.se .

Föreläsningssalar med inspelning

Det finns flera föreläsningssalarna på campus där du själv kan spela in din undervisning. Filmerna lagras i KTH Play (Kaltura) som även är integrerat med Canvas. Logga in och styr sedan hur och var du vill publicera filmerna. Hanterar du filmerna via KTH Play finns det möjlighet att själv klippa och göra justeringar.

Läs mer om hur du kommer igång, lista för bokning av salar, tillgänglig utrustning, support och onlineguider: Salar med inspelningsmöjligheter .

Kontakt

Behöver du pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser? Kontakta: teacherstudio@kth.se . Vill du ha råd om val av kamera, mikrofoner med mera? Skicka ett mail till e-learning@kth.se .

Frågor som rör teknisk support och KTH Play (exempelvis hjälp med att ladda upp filer) skickar du till it-support@kth.se .