Till innehåll på sidan

Programwebbar för kommunikation inom program

Varje utbildningsprogram på KTH har en Programwebb där du som utbildningsadministratör eller programansvarig kan informera och kommunicera med programmets studenter.

På Programwebben kan studenter och anställda dela information, diskutera och ställa frågor om programmet.

UPPDATERAT 14 AUGUSTI 2023

Programrummen i Canvas lanseras 14/8

Under våren har ett projekt med att införa programrum i Canvas pågått. Under måndagen (14/8) kommer programrummen i Canvas på plats. De har alltså ersatt programwebbarna. Läs mer i nyheten "Nya programrummen i Canvas på plats" .

Funktionen "Program" hittar du i personliga menyn 

Du hittar dina Programwebbar under “Program” i Personliga menyn. Saknar du ett program kan du söka upp programmet i Kurs- och programkatalogen . Du hittar en länk till Programwebben under utbildningsplanen.

Programwebbens funktioner 

De funktioner som finns förklaras här: 

Nyhetsflöde 

I det här flödet visas de senaste inläggen, kommentarerna, redigeringarna upp. De med senaste aktivitet kommer först. Du kan också skriva egna inlägg härifrån.

Kalender 

De händelser som läggs in i schemasystemet TimeEdit visas automatiskt upp under “Kalender”. Administratörer kan även skapa kalenderhändelser direkt på programwebben. 

Synlighetsnivåer för Programwebbar

På Programwebben har sidor och inlägg fyra synlighetsnivåer: 

  • Hela världen (dessa sidor kommer upp i externa sökmotorer, ex. Google-sökningar).
  • Alla inloggade användare (personer som har ett KTH-konto*).
  • Studerande och administratörer.
  • Administratörer.

Obs: Även på program får kommentarer automatiskt samma synlighet som den sida, kalenderhändelse, eller det inlägg som den tillhör. När du skriver en kommentar ser du längst ner i kanten vilken synlighet inlägget/sidan har som du kommenterar. 

*Förtydligande: De användare som enbart har fått ett lokalt konto i Canvas kan inte logga in på kth.se och räknas då inte in i den synligheten som beskrivs ovan.

Kom igång med Programwebben 

Programwebben skapas upp automatiskt. Du kan direkt börja använda Programwebben (skriva inlägg, skapa kalenderhändelse osv.). Studenter som är registrerade på programmet får automatiskt en prenumeration på Programwebben. Det betyder att studenterna blir notifierade om information som läggs upp på programsidan, under förutsättning att de inte stängt av notifieringar. 

Här är några saker som kan vara bra att tänka på innan du sätter igång: 

Sätt upp din profil 

Godkänn användarvillkor, ladda upp en bild på dig, skriv en kort presentation och berätta vad du jobbar med. Du kommer till din profil genom Personliga menyn .  

Lägg upp Administratörer 

"Administratörer" har högre rättigheter att uppdatera på Programwebben än vanliga användare, exempelvis skapa kalenderhändelser och länkar. 

Om du vill bli administratör på Programwebben (om du är studievägledare, programhandläggare, masterkoordinator, lärare, programansvarig) så kontakta i första hand någon som redan är administratör och be den lägga till dig. Om det inte finns några administratörer, skicka e-post till it-support@kth.se .

Gör en beskrivning 

Skriv en kort text som sammanfattar hur Programwebben kommer att användas under programmet. Den kan fungera som text på startsidan. Du hittar länken "Skapa beskrivning" på Programwebben på sidan Översikt. Exempel på startsida på programwebben .

Länka in viktigt innehåll 

Några länkar skapas automatiskt, exempelvis länkar till utbildningsplanen och Studentwebben. Vill du länka till någon annan programspecifik information som är användbar för studenterna så kan du kan lägga till länkar på en sida. Tänk på att information på Programwebbarna ska vara sådant som gäller specifikt för detta program. För annan information hänvisas studenterna till Studentwebben.

Kontakt

Om du vill veta mer eller diskutera hur Programwebbarna kan användas på din skola, kontakta e-learning@kth.se .

Under HT 2022 genomförs en behovsinsamling och .

Innehållsansvarig:info@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-08-14