Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Institutionen för maskinkonstruktion bedriver omfattande forskning och utbildning inom produktframtagningsområdet. Verksamheten spänner över följande områden: maskinelement, maskinkonstruktion, mekatronik och inbyggda styrsystem, förbränningsmotorteknik, integrerad produktutveckling och innovation samt industriell design.

Arbetsuppgifter

Som forskare på ITRL kommer du att fokusera på forskning inom hållbara transportsystem, vilket inkluderar kunskap om tekniska system, användaraspekter och affärsmöjligheter. Forskningen omfattar såväl datainsamling som analys och syntes. Tjänsten avser en omfattning på 20% och innefattar ett ansvar att säkerställa extern finansiering för forskning inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom relevant område, och god erfarenhet av forskning inom transportsystemområdet. Det är viktigt att du har erfarenhet av att leda forskningsprojekt tidigare och därmed har en god förmåga att arbeta självständigt. Eftersom forskningen som du kommer att bedriva i denna tjänst gränsar till en rad olika områden, är det viktigt att du har erfarenhet av sådan forskning och på så sätt också inbegriper en rad olika aktörer som deltar med olika kunskaper och erfarenheter i forskningsprojekt. Du ska vidare kunna koordinera forskare från olika discipliner och ha god projektledarförmåga. För att lämpa dig för tjänsten är det viktigt att du har god förmåga att kommunicera forskningsresultat till både vetenskaplig och allmän publik.

Som person är du självständig och självdrivande i dina projekt. Du har en analytisk förmåga som gynnar dina forskningsresultat samt ett kreativt arbetssätt.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0790
Kontakt
  • Sofia Ritzén, prefekt, 08-790 91 82
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-09
Sista ansökningsdag 2017-06-19

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp