Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Utställare 2025

Här kan du hitta och läsa mer om de utställare som hittills anmält sig att delta på ORBIT 2025! Utöver dessa kommer andra företag att hålla i både lunchföreläsningar och delta i paneldebatter under KTHs Rymdvecka, så håll utkik på våra kanaler.

FMV - Försvarets materielverk upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig.

FOI  - forskar för en säkrare värld och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Vi arbetar på uppdrag av bland annat Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Här finns en bred kompetens. Om du väljer FOI är dina framtida kollegor är bland annat civilingenjörer, kemister, samhällsvetare, matematiker och även filosofer. Vi finns i Kista, Grindsjön, Umeå och Linköping. Är artificiell intelligens eller signalbehandling ditt stora intresse? Vill du undersöka vilka hot som finns mot cyberleveranskedjor? På FOI samarbetar du med kollegor som har en unik spetskunskap. Exjobb och praktik är viktiga sätt för FOI att hitta framtida experter. Kanske är du en av dem?

Forsway - är en europeisk teknikleverantör som har utvecklat en högt kostnadseffektiv hybridmetod för att utöka satellitbredbandstjänster till regioner med begränsad infrastruktur eller kapacitet. Våra banbrytande lösningar och utrustning gör det möjligt för tjänsteoperatörer att enkelt rulla ut satellitbredbandstjänster och förbättra anslutningen för marknader som saknar tillförlitlig service, genom att kombinera fördelarna med satellit- och befintliga marknät.

MSB  - Rymdsäkerhetsfunktionen vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap verkar för ökad säkerhet både från rymd – att kunna använda rymdtjänster för att öka säkerheten i vårt samhälle – och säkerhet relaterat till de hot som finns i rymden, såsom rymdväder. Målet är att stärka Sveriges civila beredskapsförmåga i hela hotskalan från normalläge, fredstida krissituationer, krigsfara och ytterst krig. Detta görs genom att samordna det förebyggande och operativa arbetet på området och erbjuda aktörer efterfrågat stöd där det ger mest effekt.

Som medarbetare vid rymdsäkerhetsfunktionen erbjuds möjlighet att arbeta med stärkandet av Sveriges civila beredskapsförmåga. Genom att bland annat delta i olika EU-arbetsgrupper inom EU:s rymdprogram och verka för tillgängliggörandet av robusta rymdtjänster för satellitnavigering och satellitkommunikation såsom Galileo PRS resp. Govsatcom. Därtill arbeta med nationella behovs- och riskbedömningar och stödinsatser mot aktörer inom beredskapssystemet.

OHB Sweden  - levererar kompletta rymdmissioner, satelliter och delar av satellitsystem. Med mer än 30 års erfarenhet av lyckade rymdmissioner av olika slag, så som satelliter i både låg- och geostationär bana, såväl som satelliter till andra planeter, har vi skaffat oss ett gediget rykte att kunna erbjuda pålitliga och innovativa lösningar till våra kunder, såväl institutionella som kommersiella. Hos OHB Sweden har vi en effektiv, platt organisation med korta beslutsvägar. Det intrikata tekniska innehållet i våra projekt och de innovativa kunskaper som behövs för att bemästra dem kommer att ge dig möjlighet att uvecklas professionellt och personligen. Vi erbjuder dig möjligheten att släppa lös din kreativa potential genom att du deltar i olika typer av projektteam där du kan utforma ditt arbete till stor del själv, med hjälp av teamet.

Ovzon  - Vår vision är att koppla samman världens kritiska uppdrag via satellit. Ovzon revolutionerar mobilt bredband via satellit med högsta bandbredd genom minsta terminaler. Våra helhetslösningar möter den ökande efterfrågan på global anslutning för kunder med högpresterande krav, inklusive regeringar, medier, sjöfart, flyg och icke-statliga organisationer. Med en solid, men unik, position på marknaden, banbrytande teknologi och vår första egen satellit på gång expanderar vi nu snabbt. Gå med i vårt globala team och utmana hela branschen!

SSC  - Swedish Space Corporation hjälper jorden att dra nytta av rymden genom att erbjuda förstklassiga rymdtjänster till kommersiella och institutionella kunder över hela världen. Vi designar sondraketer för ljudmätning, stratosfäriska ballongsystem, testplattformar och laster. Från våra utmärkta uppskjutningsanläggningar har SSC skjutit upp nästan 600 ljudmätningsraketer och tillhandahållit tjänster till forskare och rymdorganisationer över hela världen. Vi erbjuder tekniska, operativa och konsulttjänster till den internationella rymdmarknaden och stödjer alla projektstadier, från design och testning till uppskjutning och drift. Med mer än 25 års erfarenhet kan vi erbjuda ett brett utbud av tjänster.

Unibap  - är ett högteknologiskt företag som erbjuder avancerade lösningar för Edge Computing och Cloud Computing i rymden. Vårt SpaceCloud® erbjudande består av hårdvara, mjukvara samt tjänster som transformerar rymdindustrin genom att etablera en ny standard för AI- och molnlösningar i satelliter

Vinterstellar  - är ett konsultföretag som stödjer utveckling av rymdsystem och affärsutveckling. De erbjuder tjänster inom uppdragsdefinition, rymdsystemteknik, uppdragsanalys, projektledning och affärsutveckling. Företaget har lång erfarenhet inom rymdindustrin och ett stort nätverk inom industri och akademi.

Æsir

  Æsir - är en studentraketförening grundad 2016 vid Kungliga Tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Vi har cirka 60 medlemmar varje år, vilka alla är studenter vid KTH. Ungefär hälften av oss är internationella studenter och vi täcker många ämnen och utbildningsnivåer, även om de flesta av våra medlemmar studerar rymdteknik, datavetenskap, farkoststeknik, elektroteknik, teknisk fysik och maskinteknik.

Astronomisk ungdom

AU  - grundades 2012 och är ansluten till Svenska Astronomiska Sällskapet. AU är en ideell organisation för unga människor intresserade av astronomi och rymdfart. Vårt mål är att främja intresset för astronomi och rymdfart bland svenska ungdomar. Medlemskapet är gratis för alla, och för de mellan 6 och 25 år erbjuder vi även en gratis prenumeration på tidskriften "Populär Astronomi". Vi arrangerar regelbundet astronomiläger, stjärnfester, tävlingar, stipendier och mycket mer!

MIST

MIST  - Var med om att konstruera och bygga KTH:s första studentsatellit: MIST. För varje termin jobbar ett team med cirka 10 studenter på detta utmanande och lärorika projekt, under ledning av den mycket erfarne Sven Grahn, f.d. teknikdirektör på Rymdbolaget. Huvudansvarig för alltihop är ESA astronauten och adj. Prof. Christer Fuglesang.

Arbetet täcker många olika områden som t.ex. fysik, elektronik, mekanik, reglersystem, datamjukvara och rymdteknik. Arbetet med MIST kan göras i form av ett kandidatexamensarbete, en masteruppsats eller en projektkurs och involverar därför studenter från många olika ämnesområden och steg i utbildningen. 

Vid intresse kontakta Sven Grahn, sveng@kth.se