Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE). Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.
Beslut om utredning av organisationsstruktur och lärarförsörjning inom Institutionen för arkitektur
Skolchef har beslutat att ge prefekt Katja Grillner i uppdrag att göra en utredning av och utveckla förslag till en förnyad organisationsstruktur för Institutionen för arkitektur. Vidare beslutat skolchefen att ge prefekten i uppdrag att utreda förutsättningar och ta fram förslag på framtida struktur för lärarförsörjningen för Arkitektutbildningen.
Läs mer
Beslut om avveckla Centrum för byggeffektivitet (CBE)
Rektor Anders Söderholm har beslutat att Centrum för byggeffektivitet (CBE) avvecklas som formell centrumbildning vid KTH. CBE kommer att fortsätta driva aktiviteter som ett bransch-orienterat nätverk förankrat vid ABE-skolan.
Genusbaserad utsatthet och sexuella trakasserier i svensk högskolesektor
Anna Wahl, professor i genus, organisation och ledning vid KTH har besökt ABE-skolan och presenterat resultaten av den enkätstudie om genusbaserad utsatthet i svensk högskolesektor som genomfördes 2021.
Ta del av enkätstudien
Uppdrag kopplat till livslångt lärande
Skolchef har beslutat att ge universitetsadjunkt Magnus Helgesson från Institutionen för byggvetenskap och universitetsadjunkt Stefan Petersson från Institutionen för arkitektur ett utredningsuppdrag kopplat till livslångt lärande.
Läs mer här
Distansmöten - var finns utrustningen?
Det finns en rad fördelar med digitala möten. ABE-skolan har tillgång till ett antal resfria mötes- och konferensalternativ, så som webb-, video- eller telefonkonferenser.
Här hittar du information om vilken utrustning för distansmöten som finns att tillgå på ABE-skolan, vilka lokaler som är utrustade för distansmöten och storlek för respektive lokal.
På dessa sidor hittar du information om ABE-skolans lokala processer och rutiner kopplat till forskningsprojekt samt hänvisningar till central information och relevanta styrdokument i KTH:s regelverk.
Har du sett något som avviker från hur KTH arbetar med miljöfrågor, så kallade avvikelser (brister) i miljöarbetet? Eller har du förbättringsförslag angående KTH:s miljöarbete?
Rapportera förslag eller avvikelser här
DiSa erbjuder dig och dina studenter avancerade verktyg för till exempel datainsamling, analyser, visualisering och kommunikation som bland annat kan användas inom områdena arkitektur, geodesi, lantmäteri, transport, hus- och anläggningsteknik och fastighetsförvaltning.