Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

hackathon mot covid-19

Anmäl dig till Hack the Crisis 3-6 april

Vill du jobba tillsammans med tusentals andra för att hitta nya lösningar för samhällets utmaningar till följd av covid-19? I helgen anordnas Hack the Crisis, ett hackathon som sker helt online. KTH är partner i initiativet som drivs av Myndigheten för digital förvaltning, DIGG på uppdrag av regeringen.

kth:s hjälpinsatser

KTH:s hjälpinsatser till sjukvården under covid-19

KTH assisterar vården på en rad olika sätt och för att underlätta för mottagarna försöker KTH på bästa sätt att samordna sina hjälpinsatser. Genom att koordinera logistik blir det både volym och effektivitet i våra insamlingar och insatser. KTH har nu gjort en samlingssida för sina hjälpinsatser under covid-19. Här hittar du bland annat instruktioner gällande logistik och tillverkning av skyddsvisir, OH-film samt handsprit.

Skolchef

Videohälsning från skolchef Jens Zander

Jens Zander talar om den aktuella situationen på EECS och KTH. ”Vi står inför radikala och plötsliga förändringar i vårt sätt att arbeta. Detta är tillfällen då våra tekniska färdigheter och vår kreativitet verkligen testas.”

Jens uppmuntrar också de som arbetar hemifrån att hålla sina sociala kontakter, varför inte ordna en fika via Zoom med ditt team?

ledig tjänst

EECS söker ny programansvarig

Nu söker skolan en ny programansvarig (PA) för masterprogrammet ICT Innovation (TIVNM).

TIVNM är ett program med starkt fokus på ICT, innovation och entreprenörskap. Programmet har idag sex spår och ges i två upplägg: som KTH program, och som ett dubbel-degree program inom EIT Digital. PA deltar därför i EIT Digitals master school organisation och administration med finansiering från EIT Digital.

Administrativa förändringar på EECS på grund av covid-19

Den senaste utvecklingen av Covid-19-viruset tillsammans med direktiven från KTH-förvaltningen kommer att påverka de tjänster som tillhandahålls av EE...

Läs artikeln

Till minne av Christian Schulte

Det är med stor sorg vi meddelar att Christian Schulte, professor i datavetenskap vid Avdelningen för programvaruteknik och datorsystem, har gått bort...

Läs artikeln

Skicka in frågor och ge förslag till agenda

Den 27 april klockan 12.15 är det dags för onlinemöte för skolans personal. Välkommen att skicka in frågor och ge förslag till agendan redan nu.

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2020-04-02