Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

E2CS

Vlogg från Lars Nordström

I sin senaste vlog pratar vice skolchef Lars Nordström om varför du inte bör missa ditt utvecklingssamtal i vår. Han pratar också om fakultetsutveckling och hur du lyckas med din befodran.

Energiförbrukning

Forskning kan minska datacenters elförbrukning

Datacenter världen över förbrukar enorma mängder energi. Tom Barbette, forskare vid avdelningen för programvaruteknik och datorsystem och hans team har utvecklat en teknik som kommer kunna bidra till att sänka datacenters energianvändning.

arbetsmiljö

Den förändrade arbetsvardagen

I ett år har vi levt med pandemin som hastigt förändrade arbetsvardagen för många. I en artikelserie med temat "att arbeta på KTH under pandemin" berättar några kollegor, som av olika skäl inte kan jobba heltid på distans, hur det är att vara och arbeta på ett folktomt KTH.

forskardrömmar

En barnbok om forskare

Vi har pratat med lektor Robert Lagerström, initiativtagare till barnboken Forskardrömmar, som handlar om 60 barn som blev forskare. Medverkar gör bland andra Professor Danica Kragic Jensfelt och Professor Gabriel Skantze, båda från EECS. 

Till minne av professor Oskar Wallmark

Det är med stor sorg vi tar farväl av vår käre kollega och vän, professor Oskar Wallmark, som gick bort 7 februari 2021 efter en kort tids sjukdom men...

Läs artikeln

Anmälan av tillbud, risk och arbetsskada

Om du skadar dig på arbetet, eller på väg till och från, ska du anmäla det till din chef. Alla skador och sjukdomar som uppkommit till följd av arbete...

Läs artikeln

Lina Bertling Tjernberg, samordnare för Livslångt lärande

Sveriges universitet har fått ett ökat mandat från regeringen för livslångt lärande. EECS skolchef har utsett professor Lina Bertling Tjernberg till...

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2021-02-04