Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Söker efter nya studentambassadörer

Varje år pratar våra studentambassadörer med tusentals blivande studenter. De är en av KTH:s mest värdefulla tillgångar inom studentrekrytering. Ta reda på vad en studentambassadör gör, vem som kommer att representera EECS i år och vilka program som saknar ambassadörer.

verksamhetsnära

Verksamhetsstödet byter lokaler i Kista

I september flyttar Verksamhetsstödet (VS) in i EIT:s gamla lokaler i Kista där vi kommer sitta tillsammans med det nya forskningscentrat Senseable Stockholm Lab (SSL). Vi har pratat med skolans administrativa chef Joakim Palestro om flytten.

AEM 25 augusti

Missa inte de senaste skolnyheterna

Den 25 augusti, 9.00–9.30, är det dags för terminens första All employee meeting (AEM). Delta på plats från mötesrummet Gustaf Dahlander  eller digitalt. Från 8.00 serveras det frukost för er som är med fysiskt. 

Det här gjorde RPL:s sommarskola till en succé

Den 13–17 juni höll avdelningen för robotik, perception och lärande sin första sommarskola för doktorander och postdoktorer. Forskare från hela världen fick möjlighet att träffas för att lära och samarbeta i den inspirerande miljön på Happy Tammsvik utanför Stockholm. Även om detta var deras första sommarskola, fick evenemanget fantastiska recensioner och har redan resulterat i flera nya forskningsprojekt.

Truls Nyberg, industridoktorand på Avdelningen för robotik, perception och lärande och José Manuel Gaspar Sánchez, Avdelningen för mekatronik på ITM

De möjliggör säkrare och effektivare autonoma fordon

Truls Nyberg och José Manuel Gaspar Sánchez slog huvudena ihop och kom på en algoritm som möjliggör säkrare vägar. I deras prisbelönta paper visar de på hur autonoma fordon (AV) kan vistas i det offen...

Läs artikeln
Stefan Neumann KTH

Att förstå det obegripliga i AI gjorde Stefan till vinnare

Forskning om att förstå den oförklarliga anledningen till att AI fungerar så bra gav Stefan Neumann Heinz Zemanek Award. Priset delas ut vartannat år för utmärkta examensarbeten inom området informati...

Läs artikeln

400 glada kollegor deltog i EECS sommarevent

Kollegor på EECS firade sommarens ankomst den 8 juni med föreläsningar, labbturer, poster festival, mat och dryck. Läs Alexandras tankar om evenemanget.

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2022-06-27