Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

intervju

Ny föreståndare för Electrumlaboratoriet

Per-Erik Hellström har för en treårsperiod utsetts till vetenskaplig chef för Electrumlaboratoriet. I uppdraget ingår att utreda förutsättningarna för att etablera KTH:s halvledarforskningscenter.

Forskning

En hardcore hårdvaruplattform för experiment

Vi pratade med Cyrille Artho, som har startat servern Croaker som är ungefär 32 gånger så kraftfull som en avancerad bärbar dator: "Vid det här laget behöver vi en faktisk plattform som vi kan använda för att släppa loss våra verktyg på olika problem.

Gratulationer

Early career award till Jana Tumova

Vi har pratat med Jana Tumova, som vunnit en utmärkelse från Robotics: Science and Systems Foundation (RSS): "ett pris som framhåller enastående prestationer och exceptionell potential hos forskare som befinner sig tidigt i sin karriär inom robotik." Grattis Jana!

Skolchef Sonja Berlijn. Fotograf: Susanne Kronholm

Summering av personalmötet (AEM)

Här är en summering av personalmötet (AEM) med Sonja Berlijn där hon bland annat pratade om Verksamhetsplanen 2022, arbetsmiljöåtgärder på skolan och ...

Läs artikeln
Tv vector created by studiogstock

EECS kommunikationskanaler

Här hittar du länkar till EECS digitala kanaler. Du kan besöka vår externa webb, Facebook, ledningsbloggen och Slack.

Läs artikeln
Marco Mladenovic och Stefan Sundström körde ut mat till stadens behövande

Hej, Marco och Stefan!

När EECS Vinterkonferens ställdes om till ett digitalt evenemang stod vi plötsligt där med mat för hundratals personer. I en gemensam insats – där stu...

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2022-01-14