Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Servicecenter

Öppettider i påsk

Under första delen av påskveckan (måndag till onsdag) har skolans servicecenter öppet precis som vanligt. På skärtorsdagen stänger servicecenter kl 12:00 och har därefter stängt de kommande helgdagarna (fredag till och med måndag).

Glad påsk!

Val till fakultetsrådet

Resultat i fakultetsrådsvalet

Vi gratulerar professor Elena Dubrova, professor Gunnar Karlsson och universitetslektor Joakim Lilliesköld som blivit invalda i KTH:s fakultetsråd!

Till valresultatet

EECS

Nytt blogginlägg: Framtidens ingenjör – rapport från verkstaden

Översynen och moderniseringen av våra utbildningsprogram är den nya skolans kanske allra viktigaste uppgift. Jens Zander och Ann Lantz reflekterar över hur framtidens EECS-ingenjör kan stå rustad inför de utmaningar hen ställs inför i framtiden.

Din kollega

EECS forskare på G

EU-pengar till social robot
Furhat Robotics, som startades av tre KTH-forskare: Jonas Beskow, Gabriel Skantze och Samer Al Moubayed, har fått stöd på 24 miljoner kronor från EU-kommissionens innovationsråd.

Elva KTH-projekt med stor samhällspåverkan
Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) utser 100 svenska forskningsprojekt med störst påverkan på framtidens industri och samhälle. Med från EECS finns Mathias Ekstedt, Robert Lagerström och Pontus Johnson.

Små sensorer mäter luftkvalitet
Kristinn B. Gylfason, Mikrosystemteknik på KTH är en av flera forskare i ett EU-finansierat projekt, ULISSES

Fyra forskare effektiviserar Intel-processorer
Forskarna Alireza Farshin, Amir Roozbeh, Gerald Q. Maguire Jr. och Dejan Kostic har utvecklat mjukvara för att effektivisera beräkningarna från Intel-processorer. 

Läs mer om forskare på G

Höga QS-placeringar för elektroteknik och datavetenskap på KTH

När QS släppte sin ämnesranking för 2019 placerade sig KTH högt i flera ämnen, allra högst i elektronik och elektronteknik (19) men också i datavetens...

Läs artikeln

Nytt EECS-informationsmaterial

Nu finns en tryckt informationsfolder om elektroteknik och datavetenskap på KTH. Foldern är på engelska, men finns i PDF-format på både svenska och en...

Läs artikeln

Skolchefsbloggen

Prenumerera på bloggen genom att fylla i och klicka på "Prenumereraknappen längst upp till höger i bloggen.

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Maria Malmqvist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2019-04-04