Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Rektorsgruppens årliga skolbesök

Måndagen 17 februari fick EECS besök av rektor Sigbritt Karlsson tillsammans med prorektor Mikael Östling och universitetsdirektör Kerstin Jacobsson. Temat i år var infrastruktur och centra.

Fika med semla på tisdag

Tisdagen den 25 februari firar Sverige Fettisdag genom att äta det underbara bakverket Semla. Av tradition äts semlan före askonsdagen, starten på fastan, och en Semla var det perfekta, kaloririka sättet att börja fastan. För att fira denna dag bjuder skolan till semmelfika.

När: 25 februari, 14:00.
Var: Ditt avdelningskök (utom Teknikringen 33 och Electrum där semlan serveras i huvudköket)

Grattis Anders Elowsson och Anders Friberg!

Anders Elowsson och hans medförfattare Anders Friberg har fått ett ISMIR Best Paper Award för sitt paper "Modelling Music Modality with a Key-Class Invariant Pitch Chroma CNN".

lediga jobb på EECS

EECS söker två nya programansvariga

Vi letar efter programansvariga (PA) till de två masterprogrammen ICT Innovation (TIVNM) och Elkraftteknik (TELPM). De nya uppdragen startar 16 mars och 1 juni och arbetstiden är 15 % av en heltidstjänst.

Vid eventuella frågor, kontakta Ann Lantz, grundutbildningsansvarig EECS KTH:

Affisch som visar EECS historia

Elektroteknik och datavetenskap är ett av KTH:s äldsta forskningsområden med rötter så långt bak som 1827. Vi har nu tagit fram en affisch till EECS-a...

Läs artikeln

Aristides Gionis, ny professor i teoretisk datavetenskap

Vi är glada att välkomna Aristides Gionis som börjat på Avdelningen för teoretisk datavetenskap. Aristides Gionis kommer att arbeta med algoritmer, d...

Läs artikeln

KTH:s centrum för cyberförsvar är invigt

Den 15 januari invigdes KTH Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet (CDIS), ett samarbete mellan KTH och Försvarsmakten. Centrat ska bedriva...

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Maria Malmqvist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2020-02-20