Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

KTH Kista flyttar till KTH Campus

Verksamheten på KTH Kista kommer från och med vårterminen 2025 succesivt att flyttas till KTH Campus. Flytten ska ge forskare, lärare och studenter mer gemenskap, bättre resurser och närmare samarbete.

Läs mer om KTH Kistas flytt till KTH Campus (internwebben)

Senaste nytt

EECS ledning Joakim Lilliesköld, Markus Hidell, Ann Lantz, Lina Bertling Tjernberg och Henrik Artman
EECS ledning, från vänster: Joakim Lilliesköld, Markus Hidell, Ann Lantz, Lina Bertling Tjernberg och Henrik Artman. György Dán saknas på bilden.

Möt EECS nya ledning

Rekryteringen av vice skolchefer på EECS är klar och den nya ledningen, ledd av skolchef Ann Lantz, är på plats. Här kan du läsa om vad de tycker om sina roller och vad de kommer fokusera på.

Läs artikeln
Kristina Höök, medlem i EECS Fakultetsnämnd.
Kristina Höök, medlem i EECS Fakultetsnämnd.

“Det har tidigare inte funnits någon väg att få gehör för åsikter”

I januari 2024 infördes skolfakultetsnämnder på KTH. Vi har pratat med en av EECS medlemmar Kristina Höök om varför hon sökte sig till nämnden, varför den behövs och vilka frågor hon kommer driva.

Läs artikeln
Ann Lantz om Electrumlaboratoriet.
Ann Lantz om Electrumlaboratoriet.

Electrumlaboratoriet – planerna framöver

Den 1 april går Electrumlaboratoriets mångåriga föreståndare Nils Nordell i pension, men labbets arbete fortsätter som vanligt. Ann Lantz tar över och berättar här vad som händer på labbet.

Läs artikeln
Saul Rodriguez Duenas. Foto: Privat

Han utses till årets lärare av Elektrosektionen

Ta fram dina multimeters och ställ in oscilloskopet – det är dags för ett elektrifierande samtal med Saul Rodriguez – årets gnista i Elektrosektionens krets. I denna intervju vrider vi upp spänningen...

Läs artikeln

På gång på skolan

Nyhetsbrevet pEECS

Varje torsdag får du som är anställd på EECS det interna nyhetsbrevet pEECS. Här får du de mest relevanta nyheterna direkt i din inkorg. 

Nyanställda blir automatiskt tillagda i listan. Mejla Kommunikationsenheten  för nyhetstips och frågor.

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2024-03-26