Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Rektorsbesök

Rektorsgruppens årliga skolbesök

Varje år besöker KTH:s rektor Sigbritt Karlsson samtliga skolor tillsammans med prorektor Mikael Östling och universitetsdirektör Kerstin Jacobsson. Syftet är att ge ledningen en bättre bild av det som sker på KTH och ge skolorna tillfälle att berätta om sin verksamhet. Årets möte var digitalt med mycket fokus på positiva nyheter.

MÖTE

EECS personalmöte 15 april

Välkomna till årets första stormöte för all personal vid EECS den 15 april kl. 9.00-9.45. Skicka gärna in en fråga i förväg till skolchef Sonja Berlijn via detta formulär .

Zoomlänk kommer publiceras på intranätet innan mötet.

Programvarusystem

Ny testteknik upptäcker svagheter i programvarutestning

Vi har pratat med professor Benoit Baudry vid avdelningen för programvaruteknik och datorsystem och professor Martin Monperrus vid avdelningen för teoretisk datalogi om en ny testteknik som de har tagit fram, som ska öka tillförlitligheten hos programvarusystem. 

Hotfulla elskotrar.

Föreläsningar

AI och cybersäkerhet på Vetenskapens hus

För att inspirera gymnasieelever har Vetenskapens hus bjudit in ett antal forskare för att på ett enkelt sätt föreläsa om sin forskning. Vi har pratat med två av de inbjudna föreläsarna: Hedvig Kjellström, Professor vid avdelningen för robotik, perception & lärande, och Robert Lagerström, Lektor vid avdelningen nätverk och systemteknik.

Vill du få tillbaka ersättning för dina utlägg?

Under våren kommer KTH-RES genomföra stora systemuppdateringar, som påverkar alla användare. Vi har pratat med Ann Seares, gruppledare båda reskontra ...

Läs artikeln
Professor Jan-Olof Eklundh (1939-2021)

Till minne av professor Jan-Olof Eklundh

Vår kära kollega, handledare och mentor, professor Jan-Olof Eklundh, gick bort 21 februari 2021. Han sörjs av sin fru, barn och barnbarn samt sin sin ...

Läs artikeln
Christina Zander

Förändringar i skolans ledningsgrupp

EECS administrativa chef Christina Zander kommer snart att starta en ny tjänst på Försvarshögskolan.

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2021-03-09