Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Hållbarhet ur en internationell studentambassadörs perspektiv

Under vecka 47 kommer skolans ämnesområden, kopplat till hållbarhet, lyftas genom en rad olika aktiviteter i KTH:s sociala mediekanaler. EECS:s nya internationella studentambassadörer kommer att samla inspirerande material i form av film, student- och forskningsprojekt, innovationer etc. Den 21 november kommer vi även göra ett webinarie som presenterar skolans ämnesområden med hållbarhet som röd tråd. Syftet med temaveckan är att inspirera och attrahera internationella presumtiva studenter.

Utbildning

Giants – breddad rekrytering

Lördagen den 9 november var det dags för årets Giants, KTH:s kampanj för att få fler tjejer och ickebinära att söka till teknisk utbildning. Johanna Järnfeldt, kommunikationsansvarig på EECS-skolan, har jobbat med Giants sedan första början.

– Giants startades för att få en jämnare könsbalans på de här utbildningarna genom att bredda bilden av dem och ämnesområdena och de jobb man kan få efter examen, säger Johanna Järnfeldt.

Studentevent

Rekordmånga deltagare på Giants

Föreläsningar, workshops och en minimässa som gav gott om möjligheter att få svar på frågor om utbildningen från KTH-studenter och lärare. Årets Giants-event lördagen 9 november bjöd på ett fullmatat program och lockade rekordmånga deltagare, 230 stycken. Entusiasmen bland dem var heller inte att ta miste på.

Skolans forskningslabb öppnar upp för besökare

I samband med tillkännagivandet av årets nobelpristagare anordnar Nobelstiftelsen evenemanget Nobel Calling, en vecka då Stockholm förvandlas till int...

Läs artikeln
Bild: © Read Photography

Världsmästare i körsång

Förra helgen avgjordes VM i barbershop (acapellasång) i New Orleans, USA och i den vinnande kören Rönninge Show Chorus fanns ingen mindre än Elizabeth...

Läs artikeln
Forskar Grand Prix i Stockholm 2017. Foto: Christofer Andersson/Vetenskapens Hus

Han försvarar KTH:s färger

Hallå där, Joakim Jaldén, professor i signalbehandling vid KTH. Du tävlar för universitets räkning i det som kallas Forskar Grand Prix den 27 septembe...

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Maria Malmqvist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2019-11-08