Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

EECS stöd & service - vad behöver du hjälp med?

Stöd för alla anställda, inklusive lärare och doktorand. Exempel: Inköp, boka mötesrum, signaturer.

Presentera forskning

Lär dig presentera din forskning

Seminarium/workshop 25 November

Obs! Då det varit en strykande åtgång och platserna tagit slut till 19 november har det bokats in en extra föreläsning/workshop 25 november.

Vill du kunna presentera din forskning som ett proffs? Om du kan förmedla vad du gör på ett engagerande sätt kommer du att lättare kunna sprida dina forskningsresultat och skapa intresse för ämnet. Kom med på denna underhållande och användbara föreläsning/workshop som hålls av Anders Sahlman och Pontus Ströbaek, forskningskommunikatörer och presentationscoacher.

Till mer information och anmälan

Ander Sahlman och Pontus Ströbaek

Presentera forskning

Att kunna presentera sin forskning öppnar dörrar

Hur får du folk att lyssna när du förklarar ditt forskningsområde? Och hur får du dem att förstå? Anders Salman och hans kollega Pontus Ströbaek är inbjudna till KTH för att coacha forskare till att vässa sina färdigheter i att presentera sin forskning. Vi frågade Anders Sahlman vad vi kan förvänta oss av evenemangen den 19 och 25 november.

Till intervjun på engelska

Hanna Holmström framför valvet vid Borggården.

Avtal

Ny rutin för avtal

För att effektivisera forsknings- och samverkansavtalen har nya rutiner tagits fram. För en snabbare hantering, blir skolans avtalskoordinator Hanna Holmström första länken till avdelningen för forskningsstöd (RSO).

Vi har pratat med skolans avtalskoordinator Hanna Holmström om den nya rutinen.

Profilfotografering

Porträttfotografering

Ett snyggt porträttfoto tillsammans med en intressant profilsida leder till större engagemang från dina besökare. Vi hjälper dig med båda!

Läs artikeln
Oscar Barreira Petersson utanför KTH Campus

“Vi hjälper professorer att lära sig svenska”

På EECS är rollerna nu ombytta och studenter är mentorer åt sina lärare och hjälper dem att utveckla sina språkkunskaper i svenska.

Läs artikeln

Forskarskola en start för framtida AI-forskare

Två doktorander från EECS av totalt 35, från olika svenska universitet, deltog i det första mötet i WASP-HS forskarskola. Under två dagar medverkade d...

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2020-10-07