Till innehåll på sidan

Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Forskning

Projekt från EECS får finansiering av Vinnova

Projektet Early Bird, som leds av Ingo Sander, professor i elektronisk systemdesign, får finansiering från Vinnova. Vi har pratat med Ingo om vad detta kommer att innebära för dem och hur det gynnar den svenska industrin.

Work in progress

EECS Vinterkonferens

Från och med onsdag 8 december gäller nya restriktioner. Projektgruppen arbetar med att se över hur vi kan ställa om konferensen på ett tryggt sätt och eventuellt kommer vi be deltagare om covidpass. Mer info kommer att publiceras här löpande.

konstutställning

Interaktiv mjukvarukonst på Stockholms gator

Som en del av Nobel Week Lights 2021 arrangerar Benoit Baudry tillsammans med re|thread-kollektivet ljusinstallationen cyber|glow på Stockholms gator. Vi har pratat med Benoit om installationerna.

e2cs ledningsblogg

Skolans digitala tjänstekatalog

Rose-Marie Kellqvist Sundström pratar i sitt vlogginlägg om Verksamhetsstödets (VS) tjänster som nu går att hitta digitalt. Där får du en helhetsbild av VS kan hjälpa dig med, uppdelat per enhet, vilket gör det enklare för dig att hitta rätt.

Felicia Gustafsson, som arbetar med jämlikhet och likabehandling

Hej Felicia Gustafsson!

Vi har pratat med Felicia Gustafsson, HR-handläggare på EECS. Hon berättar bland annat om skolans arbete inom jämlikhet- och likabehandlingsfrågor och...

Läs artikeln
Professor Dejan Kostić på Avdelningen för programvaruteknik och datorsystem (SCS)

Grattis Dejan Kostić!

Vi träffade Dejan Kostić som har vunnit ett pris för bästa paper på ACM Symposium on Operating Systems Principles (SOSP) 2021 och pratade om vad prise...

Läs artikeln

Ny administrativ chef till EECS

Välkommen till KTH och EECS, Joakim Palestro, som 1 januari blir ny administrativ chef för skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS).

Läs artikeln

På gång på skolan

Innehållsansvarig:Moa Hörnquist
Tillhör: EECS
Senast ändrad: 2021-12-07