Till innehåll på sidan

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Torbjörn Gräslund, Mats Nilsson, Karin Odelius

UTBILDNING

”Vi ska komplettera varandra” GA om Framtidens utbildning och CBH:s projekt

KTH:s utbildningar ska vara relevanta även i framtiden – det är vad programmet Framtidens utbildning går ut på.
– Att saker fungerar bra i dag betyder inte att de fungerar bra om tio eller tjugo år. Det säger CBH-skolans grundutbildningsansvarig (GA) Mats Nilsson.

Foto: Unsplash

Föreläsningar

Lyssna på 52 exjobb i ett svep

Nu är det dags för våra masterstudenter i bioteknik att presentera sina exjobb – och du kan vara med och lyssna! 1–5 juni kan du ta del av forskning som handlar om bland annat kapplöpningshästars gener, dricksvattnet i Stockholm och bondbönor.

Läs mer

Studenter på gräsmatta.

Ledigt uppdrag

Vill du bli CBH-skolans grundutbildningsansvarig?

Uppdraget för nuvarande grundutbildningsansvarig (GA) avslutas vid halvårsskiftet och skolan behöver därför utse en ny GA. Uppdraget startar 1 oktober 2023 och du ansöker senast 12 augusti 2023. Beräknad arbetsåtgång när överlämningen är genomförd är 50 % av en heltidstjänst.

Kvinna sittande vid skrivbord.
Eva Malmström är ordförande för International Advisory Group (IAG). Foto: Susanne Kronholm

Ledning

Rådgivande grupp på CBH tar nya tag

Redan 2020 beslutade CBH-skolan att inrätta en rådgivande grupp för internationella frågor kallad International Advisory Group (IAG). Gruppens syfte är att arbeta långsiktigt med bland annat utbytesstudier, personalmobilitet och strategiska forskningssamarbeten.

– På grund av covid-19 tog IAG:s arbete inte riktigt fart men nu har vi alltså gjort ett omtag. Gruppen har börjat att träffas under våren och kommer att fortsätta sitt arbete från och med höstterminen, säger ordförande Eva Malmström.

Staty ovanför KTH:s campus.

Utveckling av verksamhetsstödet

Från och med 1 januari 2023 har KTH ett gemensamt verksamhetsstöd (VS). Den övergripande målbilden är att verksamhetsstödet ska bidra till att stärka KTH:s konkurrenskraft.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

CBH-skolans nyhetsbrev utkommer varje vecka och innehåller en mix av information från ledningen, forskningsnyheter, intervjuer och tips på seminarier och aktiviteter.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se  om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender