Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Covid-19-virus.

Covid-19

Uppdaterad covid-19-information från KTH

Informationssidan om covid-19 har uppdaterats med två nya rubriker: "om du blir sjuk" och "om studenten blir sjuk", som klargör vilken rutin som gäller när en student konstaterats smittad. Sidan har också fått en ny fråga/svar-del.

Sigbritt Karlsson.

Arbetsmiljö

Ett mer hållbart arbetsliv på campus

Många studenter och personal är tillbaka på KTH:s campus. Rektor Sigbritt Karlsson förklarar varför det är så viktigt att vara på plats igen efter vårens, för många anställda, helt digitala arbetsliv.

– Alla har gjort en stor insats för att hålla KTH och vår verksamhet i gång under våren – oavsett var man jobbat. Men nu är det dags att ta nästa steg.

Gustav Erlandsson och Annie Inman.
Gustav Erlandsson och Annie Inman. Foto: Jon Lindhe

Säkerhet

Ny på CBH? Gå en kurs i labbsäkerhet

Alla nyanställda som ska jobba med laborationer på CBH-skolan måste bekanta sig med riskbedömningssystemet och tillgängliga resurser. Labbsäkerhetskoordinator Annie Inman och intendent Gustav Erlandsson håller en två-timmars introduktionskurs i labbsäkerhet vid några tillfällen varje termin, med grundläggande information om föreskrifter kring arbete med farliga kemikalier, riskbedömning, skyddsåtgärder och incidentrapportering.

Aktuell information från KTH om coronaviruset

KTH uppmanar alla anställda att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen kring det nya coronaviruset och spridningen av covid-19.

www.kth.se/corona

På KTH:s intranät finns en sida som uppdateras kontinuerligt.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

Varannan vecka utkommer CBH-skolans rykande aktuella nyhetsbrev där du kan ta del av viktig information, nyhetsartiklar, spännande aktiviteter och nya intervjuer med kollegor.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender

Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2020-09-18