Till innehåll på sidan

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Videomöte med flera deltagare på en datorskärm.

Personalinformation

Dags för personalmöten på CBH-skolan

Under de kommande två veckorna hålls personalmöten på CBH-skolan. Alla skolans medarbetare är varmt välkomna att delta!

Torsdag 2021-04-15, 09.00-10.00, Campus SciLife, Zoom

Fredag 2021-04-16, 12.00-13.00, Campus Valhallavägen, Zoom

Måndag 2021-04-19, 12.00-13.00, Campus Flemingsberg, Zoom

Torsdag 2021-04-22, 12.00-13.00, Campus AlbaNova, Zoom

CBH-student studerar med en vän.

Utbildning

Extra basårsutbildningar bidrar till breddad rekrytering

Digital undervisning med campusträffar sju gånger per termin. De nya extra basårsutbildningarna som lanserades i höstas är en nyckel till breddad rekrytering, menar Sebastiaan Meijer och Svante Granqvist i Flemingsberg.

– Med den här distansvarianten får vi i kanske ännu högre utsträckning in studenter från studieovana miljöer som annars kanske inte hade tänkt sig att söka till oss, säger Sebastiaan Meijer.

Coronavirus.

Covid-19

Perioden för hemarbete förlängd till 31 maj

Uppdaterad information från KTH gällande fortsatt hemarbete. Chefer och medarbetare ska i samråd se till att endast de som måste vara på plats för att verksamheten ska fungera arbetar på campus. Övriga ska arbeta hemifrån. Detta gäller till och med 31 maj 2021. I övrigt bedrivs verksamheten enligt tidigare planering och beslut.

Léa Zuili och Björn Nordbäck.

Arbetsmiljö

På plats i pandemin

I ett år har vi levt med pandemin som hastigt förändrade arbetsvardagen för många. Det dagliga arbetet på campus byttes till hemmakontor och undervisning på distans. Men inte för alla medarbetare på KTH. I Flemingsbergs långa adminkorridor är det nästan helt tomt. Björn Nordbäck, intendent i infrastrukturgruppen på CBH, är den enda personen som är på plats.

Aktuell information från KTH om coronaviruset

KTH uppmanar alla anställda att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen kring det nya coronaviruset och spridningen av covid-19. På KTH:s intranät finns en sida som uppdateras kontinuerligt.

www.kth.se/corona

Under vissa omständigheter kan utbildningstiden behöva förlängas för doktorander till följd av covid-19. Läs mer här.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

Varannan vecka utkommer CBH-skolans rykande aktuella nyhetsbrev där du kan ta del av viktig information, nyhetsartiklar, spännande aktiviteter och nya intervjuer med kollegor.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender

Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2021-04-09