Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Utbildning

CBH startar nytt masterprogram – Datadriven hälsa

Hösten 2025 startar ett nytt masterprogram i datadriven hälsa på Campus Flemingsberg inom huvudområdet teknik och hälsa.

– När vi började ta hjälp av högskoleingenjörer i datateknik i våra forskningsprojekt identifierade vi rätt snabbt att en masterutbildning i datadriven hälsa saknas i KTH:s utbud. Det här är ett ämne som växer internationellt och som är av stor vikt för samhället, säger Sebastiaan Meijer.

Daisy Pooler.
Daisy Pooler. Foto: Jon Lindhe

forskning

KTH-kemist utvald till eftertraktat program

Daisy Pooler, postdoc på KTH, har valts ut till det amerikanska kemisamfundets CAS Future Leaders-program. Hon är den första kemisten från ett svenskt universitet att bli antagen till programmet på mer än tio år.

– Det är ett utmärkt tillfälle att träffa likasinnade kemister och att utöka mitt forskningsnätverk, så jag är verkligen glad över att ha blivit utvald! säger Daisy Pooler.

Lars Wågberg

Forskning

Lars Wågberg får prestigefyllt amerikanskt kemipris

Lars Wågberg, professor i Fiberteknologi på CBH-skolan, får det prestigefyllda kemipriset Anselme Payen Award 2024.

– Det är självklart hedrande och jag gläder mig speciellt med min forskargrupp, som många gånger överträffar de högt ställda förväntningar jag har på dem. Ensam gör man väldigt lite!

Glad kvinna med halsduk.
Elsa Berlin, studentledamot i CBH-skolans fakultetsnämnd. Foto: Jon Lindhe, KTH

Skolfakultetsnämnden

Studentrepresentant men redan veteran

I januari 2024 infördes skolfakultetsnämnder på KTH. Nu har det gått några månader och nämnderna har börjat jobba ordentligt. Elsa Berlin representerar studenterna i CBH-skolans fakultetsnämnd och är nämndens yngsta medlem – men kanske har hon redan störst erfarenhet av förtroendeuppdrag av alla ledamöter.

– Ända sedan jag var liten har jag brunnit för utbildningsfrågor och haft en vilja att påverka min utbildning.

Staty ovanför KTH:s campus.

Samorganisation nästa steg i utvecklingen av VS

Nästa steg i utvecklingen av KTH:s verksamhetsstöd, VS, är att personal inom HR, ekonomi och kommunikation samorganiseras inom respektive område från och med första april 2024.
Det är en av flera punkter rektor beslutat om i ett inriktningsbeslut kring hur VS ska organiseras framåt.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

CBH-skolans nyhetsbrev utkommer varje vecka och innehåller en mix av information från ledningen, forskningsnyheter, intervjuer och tips på seminarier och aktiviteter.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se  om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender