Till innehåll på sidan

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Dator och man med glasögon.

Organisation

Institutionerna Kemi och Teoretisk kemi och biologi slås samman

Två institutioner på CBH-skolan blir en när institutionen Teoretisk kemi och biologi (TCB) omvandlas till en avdelning under institutionen Kemi den 1 juli 2022. Förhoppningen är att sammanslagningen leder till goda synergieffekter som kommer att påverka både forskning och utbildning positivt.

Kvinna framför tegelbyggnad.

Forskning

Elektrokemikonferens tillbaka i Stockholm efter 50 år

Här om veckan hölls en stor konferens för elektrokemister på KTH. 290 forskare från hela världen var på plats i Stockholm.

– Det har gått väldigt bra! Vi har haft tur med vädret och intressanta talare. Folk är glada att ses och Stockholm visar sig från sin bästa sida, säger Professor Rakel Wreland Lindström.

Ledning

CBH-skolans nya strategiska råd

Ett nytt strategiskt råd har valts på CBH-skolan. 139 av de 422 röstberättigade personerna röstade (33 procent) och nomineringskommitténs förslag vann med 88 röster. 

Parasoll och solstolar på en strand.

Information

CBH:s verksamhetsstöds öppettider i sommar

Semestertiden närmar sig och många enheter inom CBH:s verksamhetsstöd kommer att ha lägre bemanning och längre svarstider under sommaren. Läs mer under länken nedan.

Aktuell information från KTH om coronaviruset

KTH uppmanar alla anställda att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen kring spridningen av covid-19. På KTH:s intranät finns en sida som uppdateras kontinuerligt.

www.kth.se/corona

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

CBH-skolans nyhetsbrev utkommer varje vecka och innehåller en mix av information från ledningen, forskningsnyheter, intervjuer och tips på seminarier och aktiviteter.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se  om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender