Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Skolkollegium

Valet till CBH Skolkollegium genomfört

Valet till CBH:s skolkollegium är nu klart. Institutionerna har röstat fram två representanter vardera för mandatperioden 2020-03-31-2021-12-31. Skolkollegierna syftar till att öka det kollegiala utbyte tvärs över ämnesgränserna rörande både pedagogisk och vetenskaplig utveckling, samt kring grundläggande akademiska värderingar.

Coronaviruset

CBH-skolan övergår till distansarbete

KTH:s riktlinjer har uppdaterats i ljuset av de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Nya, mer restriktiva åtgärder krävs nu för att hantera spridningen av Coronaviruset inom Stockholmsregionen.

  • All undervisning skall genomföras på distans. Kontakta GA eller vice GA om du behöver ytterligare vägledning när det gäller detta.
  • Alla fysiska möten måste förflyttas till digitala plattformar.

Utbildning

Ökat digitaliseringsstöd till lärare

Från vecka 12 ska all högre utbildning i Sverige ges på distans för att begränsa spridningen av det nya coronaviruset. KTH utökar därför sitt digitaliseringsstöd och tillsätter en särskild arbetsgrupp som ska ge utbildning och operativt stöd till lärare i digital undervisning och examination.

Forskning

Treeserach och WWSC startar virtuell konferensserie

När fler och fler konferenser ställs in i coronapandemins spår vill Treesearch och WWSC bidra till det öppna vetenskapliga samtalet genom att starta en virtuell konferensserie. Två gånger i veckan, på tisdagar och torsdagar, kommer doktorander och postdocs att berätta om sin forskning på Treeserach Youtubekanal.

Aktuell information från KTH om coronaviruset

KTH uppmanar alla anställda att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen kring det nya coronaviruset och spridningen av covid-19.

www.kth.se/corona

På KTH:s intranät finns en sida som uppdateras kontinuerligt.

Resor – Coronavirus

Med anledning av spridningen av coronavirus finns nya rekommendationer. Läs vad som gäller om du vill avboka, ändra eller boka om din flygresa, om du planerar att resa eller befinner dig utomlands.

Missa inte CBH-nytt

Varannan vecka utkommer CBH-skolans rykande aktuella nyhetsbrev där du kan ta del av viktig information, nyhetsartiklar, spännande aktiviteter och nya intervjuer med kollegor.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender

Inga aktuella kalenderhändelser just nu.

Innehållsansvarig:Jon Lindhe
Tillhör: CBH
Senast ändrad: 2020-03-27