Till innehåll på sidan

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Leende kvinna utomhus.
CBH:s administrativa chef Marie Larson. Foto: Jon Lindhe, KTH

Administration

Efter verksamhetsstödets samgående – hur blir det nu?

Den 1 januari 2023 gick CBH:s verksamhetsstöd samman med de övriga skolornas verksamhetsstöd och det som tidigare kallades Gemensamt verksamhetsstöd, GVS, i en gemensam organisation med det nya namnet Verksamhetsstöd, VS. CBH:s verksamhetsstöd kallas nu Avdelningen för verksamhetsstöd CBH.

Enligt CBH:s administrativa chef Marie Larson ska samgåendet dock inte medföra några märkbara förändringar för den som jobbar på CBH.

Kvinna i kavaj.
CBH-skolans nya tillförordnad skolchef Amelie Eriksson Karlström. Foto: Jon Lindhe, KTH

LEDNING

”Känns självklart att träda in”

Amelie Eriksson Karlström är sedan årsskiftet ny tillförordnad skolchef för CBH, då tidigare skolchef Mikael Lindström gått över till att bli prorektor för KTH.

– Det känns bra. Jag tyckte Micke var väldigt bra som skolchef och när nu denna situation uppstått känns det självklart att träda in. 

KTH:s nye rektor Anders Söderholm och Anders Cajander under ett studiebesök på Campus Flemingsberg.
KTH:s nye rektor Anders Söderholm samtalar med Anders Cajander, chef för avdelningen Hälsoinformation och logistik, under ett studiebesök på Makerspace på Campus Flemingsberg. Foto: Åsa Karsberg.

Ledning

KTH:s nye rektor besökte Campus Flemingsberg

Måndagen den 9 januari besökte KTH:s nye rektor Anders Söderholm KTH i Flemingsberg.

– Jag besöker alla campus. Det är jätteviktigt, all verksamhet är viktig oavsett var den bedrivs och det är ett sätt att se verksamheten i sitt sammanhang, säger Anders Söderholm.

Man i blå skjorta.
Peter Savolainen, prefekt för Genteknologi. Foto: KTH

Forskning

"Våra framgångar är baserade på vetenskaplig nyfikenhet"

På institutionen för genteknologi arbetar 12 olika forskargrupper med olika inriktning. Den gemensamma nämnaren är sättet att arbeta med metodutveckling, främst inom medicinska problem.

– Att vi själva till stor del bestämmer vad vi ska forska om är en orsak till våra framgångar som toppinstitution, säger Peter Savolainen, prefekt för Genteknologi.

Staty ovanför KTH:s campus.

Vägen mot ett gemensamt verksamhetsstöd

Verksamhetsstödet på skolorna och det gemensamma verksamhetsstödet (GVS) ska gå samman och bildar en ny organisation från den 1 januari 2023. Syftet är att med hög kvalitet och effektivitet frigöra lärares och forskares tid och bidra till KTH:s konkurrenskraft.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

CBH-skolans nyhetsbrev utkommer varje vecka och innehåller en mix av information från ledningen, forskningsnyheter, intervjuer och tips på seminarier och aktiviteter.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se  om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender