Till innehåll på sidan

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Sir Gregory Winter.

Forskning

Nobelpristagaren Sir Gregory Winter hedersdoktor vid KTH

År 2018 delade han ena halvan av Nobelpriset i kemi för fagdisplaymetoden. Nu är Sir Gregory P. Winter en av fyra nya hedersdoktorer vid KTH.

– Det är en stor glädje för mig. Under en vetenskaplig karriär händer det då och då att du får en särskilt fin relation med ett lärosäte. För mig är KTH ett av dem, säger han.

Mikael Lindström.

Styrning

Mikael om rekryteringen av KTH:s nästa rektor

Nu har tillsättningsprocessen för ny rektor vid KTH påbörjats och alla vi anställda har möjlighet att bidra till anställningsprofilen. Vi kan komma med förslag enskilt eller tillsammans med kollegor. Vi kommer också att ge ett samlat inspel från CBH via vår vice skolchef Amelie Eriksson Karlström. Ta gärna kontakt med Amelie om ni vill bidra!

Kommunikation

Glöm inte bort CBH:s kalender!

Missa inte att göra ett inlägg i CBH:s kalender om du ska anordna ett seminarium, en workshop eller ett event! En kalenderartikel gör det enklare att dela information och gör att du får fler besökare. Kontakta oss på kommunikationsenheten om du vill lägga till något i kalender. Vi hjälper gärna till!

Moira Ek.

Utbildning

Professor Wallquists studiemedalj till CBH-student

Moira Ek, doktorand i proteinteknik och före detta civilingenjörsstudent i bioteknik har belönats med Professor Wallquists studiemedalj. Det är första gången sedan skolsammanslagningen som en CBH-student får utmärkelsen.

– Det känns jätteroligt! Men det är väl ungefär det svaret som man brukar få på den frågan, säger Moira Ek.

Aktuell information från KTH om coronaviruset

KTH uppmanar alla anställda att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen kring det nya coronaviruset och spridningen av covid-19. På KTH:s intranät finns en sida som uppdateras kontinuerligt.

www.kth.se/corona

Under vissa omständigheter kan utbildningstiden behöva förlängas för doktorander till följd av covid-19. Läs mer här.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

Varannan vecka utkommer CBH-skolans rykande aktuella nyhetsbrev där du kan ta del av viktig information, nyhetsartiklar, spännande aktiviteter och nya intervjuer med kollegor.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!

CBH Kalender