Till innehåll på sidan

Kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Skolchef Mikael Lindström framför en vätgasbil.

Förmåner

Bilpool med vätgasbilar på CBH

Utanför Teknikringen 42 finns det nu fem stycken vätgasbilar från Toyota som CBH-skolans personal kan använda – både i tjänsten och privat. Skolchef Mikael Lindström skriver mer om samarbetet och vad du behöver göra för att kunna nyttja bilarna!

Moira Ek.

Utbildning

Professor Wallquists studiemedalj till CBH-student

Moira Ek, doktorand i proteinteknik och före detta civilingenjörsstudent i bioteknik har belönats med Professor Wallquists studiemedalj. Det är första gången sedan skolsammanslagningen som en CBH-student får utmärkelsen.

– Det känns jätteroligt! Men det är väl ungefär det svaret som man brukar få på den frågan, säger Moira Ek.

Förtvivlad legogubbe vid skrivbord.

IT

Lång leveranstid på bärbara datorer och skärmar

Just nu kan det ta lång tid att få en ny dator, skärm eller annan IT-produkt på grund av den materialbrist som råder internationellt. Prognosen är att detta kommer fortsätta under resterande del av 2021 och troligen även under delar av 2022. Alla avdelningar på CBH uppmanas att se över sitt behov för minst 6-9 månader framöver. 

Rektor Sigbritt Karlsson

Distansarbete

”Fler behövs på plats när terminen drar igång”

Under sommaren ska de som arbetat hemifrån sedan i julas fortsätta göra det, i enlighet med ett nytt rektorsbeslut. Därefter, från den 16 augusti, är det tänkt att hela personalen ska åter till campus.
– Då är alla välkomna tillbaka och vi återgår till ett normalt arbetssätt. Fler behövs på plats när terminen drar igång, säger Sigbritt Karlsson.

Aktuell information från KTH om coronaviruset

KTH uppmanar alla anställda att hålla sig uppdaterade med den senaste informationen kring det nya coronaviruset och spridningen av covid-19. På KTH:s intranät finns en sida som uppdateras kontinuerligt.

www.kth.se/corona

Under vissa omständigheter kan utbildningstiden behöva förlängas för doktorander till följd av covid-19. Läs mer här.

Miljö och hållbar utveckling

CBH-skolans arbete för en hållbar utveckling utförs på flera nivåer. Vår forskning och utbildning bidrar till de globala målen för hållbar utveckling, vi har ett miljöledningssystem och är en arbetsplats som i vardagen strävar efter att våra processer ska vara så hållbara som möjligt.

Missa inte CBH-nytt

Varannan vecka utkommer CBH-skolans rykande aktuella nyhetsbrev där du kan ta del av viktig information, nyhetsartiklar, spännande aktiviteter och nya intervjuer med kollegor.

Tveka inte att kontakta cbh-nytt@cbh.kth.se om du inte får CBH-nytt i mejlen eller om du har ett tips!