Industriell teknik och management (ITM)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för industriell teknik och management (ITM) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Utökad IT-support under tentaperiod

25 maj börjar tentaperioden som genomförs vecka 22 och 23 och precis som i april kommer alla tentamen att genomföras på distans. För att kunna tillhandahålla tekniskt och pedagogiskt stöd till lärare och tentavakter har IT-supporten utökade öppettider. Dessutom kommer telefonsamtal för pågående tentor att prioriteras.

Under vecka 22 och 23 når du IT-supporten under följande tider:

Måndag-fredag 07: 00-19: 30 (med ytterligare förlängning fram till 22:00 för FUNKA)
Lördagen den 30 maj 08: 30-14: 30

it-support@kth.se  eller 08-790 66 00

Produktbild våg Svenjohan

Examensarbeten online

En dammsugare som inte tar någon plats, en skridskosele för konståkare och en stege som funkar i trappor – det är några av de studentarbeten som kommer ett visas under årets ”Kexpo”, en utställning som i år blir – just det – digital!

Om Pär Jönsson kan, så kan du!

”KTH Active Together” är en rolig utmaning där vi genom stöd och pepp kan se till att ditt motionsplass blir av. Utmaningen löper 18 maj - 15 juni KTH och alla kan gå med på lika villkor, oavsett kondition.

Person som skriker

Tricks som sprider din forskning

Måste en forskare kommunicera vad hen gör, räcker det inte med att publicera sig i vetenskapliga tidskrifter? Och det där med sociala medier har väl inget med forskning att göra? Frågar man Wouter van der Wijngaart handlar framgångsrik forskning om hur du når ut. Han råd lyder: ”Var inte vara rädd att förenkla”.

Redaktörsnätverket: Ingen lämnas ensam

Webbredaktörerna på ITM saknade kollegor att diskutera med och hade varierande kunskaper om att webbpublicering. Ulrika Georgsson, webbansvarig på ITM-skolan, ville ändra på saken och startade ett redaktörsnätverk.

Anna Jerbrant
Anna Jerbrant

Dagligt digitalt arbetsliv och aktuella utbildningsevenemang

Vad hände under Storträffen? Vad kan sägas om framtidens rum för lärande? Och hur ökar vi kvaliteten i utbildningen? Anna Jerbrant, vice skolchef, fokuserar på framtidsorienterade aktiviteter i sitt senaste blogginlägg.

Ikoner för olika funktionsvariationer.

Förbered dig för den nya lagen

Först kom GDPR, nu kommer Lagen om tillgänglighet i digital offentlig service. Den berör varenda kotte som har en profilsida på KTH. Är du dessutom lärare, studievägledare eller chef finns det fler saker som du behöver känna till.

Snabel-a på blå botten.

Har du missat det?

Med jämna mellanrum dimper
ITM-skolans nyhetsbrev ner i din inkorg – skolans skyltfönster för anställda. Du hittar:

  • viktig information och nyheter
  • spännande aktiviteter
  • verktyg och stöd
  • kollegor att uppmärksamma. 

På gång på ITM-skolan