Industriell teknik och management (ITM)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för industriell teknik och management (ITM) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

ITM övergår till distansarbete till följd av Coronaviruset

Tills vidare ska du arbeta hemifrån om möjligt. Om du har uppgifter som du bedömer behöver utföras på KTH, såsom nödvändigt laborativt arbete, bör du kontakta din prefekt/närmaste chef.

 • Vi förutsätter att anställda följer uppdateringar på KTH webben: kth.se/corona
 • All undervisning skall genomföras på distans.
 • Alla fysiska möten måste förflyttas till digitala plattformar.
 • KTH stänger ner campus för studenter.

Administrativa förändringar på grund av Covid-19

Den senaste utvecklingen av Covid-19-viruset kommer att påverka de rutiner vi har på ITM-skolan samt tjänster inom verksamhetsstöd. Vi har samlat de viktigaste administrativa förändringar under intra.kth.se/itm/sakerhet .

Ett axplock av senaste informationen:

 • Expeditionerna är delvis stängda. Frågor från ITM:s medarbetare skickas till service@itm.kth.se  respektive service-hpu@kth.se .  
 • Drop-in-tider på utbildningskansliet sker bara över telefon.
 • Dokument som ska signeras av skolchef ska skickas elektroniskt till skolchef@itm.kth.se .
Photo exhitbition

Kultur i coronavirusets tid

Saknar du konserter museum och utställningar? I virustiden får vi hålla till godo med det digital kulturutbudet. Luta dig tillbaka i soffan och njut av evenemangen (med väl tilltagen social distansering). Här är några tips att börja med!

Rose Du Preez

Rose Du Preez först med digital disputation på ITM (från Sydafrika!)

Rose Du Preez var den första på ITM som försvarade sin doktorsavhandling via Zoom. Själv satt hon i Sydafrika - ett land med utmaningar som skakig internetuppkoppling och en förestående nedstängning av samhället.

Stefan Stenbom

”Vi är tränade att leta lösningar”

På bara några dagar ställde KTH om till distansundervisning. Nu rullar utbildningarna på – trots coronakrisen, berättar Stefan Stenbom, forskare i digitalt lärande, som samordnat övergången.

Nätverk.

Nytt centrum för edge computing - TECoSA

Den 26 mars föds ITM's nya kompetenscentrum TECoSA. Möt centrumets föreståndare Martin Törngren, som förbereder sig för en invigning på distans. 

"Centrumets huvudsakliga forskningsfokus är hur man kan göra Edge computing personsäkra, IT-säkra och förutsägbara," säger Martin.

hand and ballot box

Rösta till det nya skolkollegiet ända fram till den 17 april

För att säkerställa kollegialt inflytande ska varje skola ha ett skolkollegium. Nu när expeditionerna hålls fysiskt stängda förlängs omröstningsperioden med en månad. Ända fram till den 17 april har du möjlighet att rösta fram ledamöter till ITM:s skolkollegium. 

Isak Emerick

KTH-byggd 3D-skrivare redo för användare

Isak Emericks på institutionen för industriell produktion (IIP) har byggt en 3D-skrivare från grunden. Hur gjorde han? Och hur fick han idén?

Malin Jernbrandt

Övergång till online-utbildning har skett över natten

Vice skolchef, Malin Jernbrandt, skriver om utmaningarna det innebär att arbeta på distans, om nya undervisnings- och examinationsformer och om det hårda arbete som skolans lärare lägger ner på att säkerställa kvaliteten hos utbildningen.

Snabel-a på blå botten.

Har du missat det?

Varannan vecka dimper
ITM Scoop ner i din inkorg – skolans skyltfönster för anställda. Där hittar du:

 • viktig information
 • nyhetsartiklar
 •  spännande aktiviteter
 • verktyg och stöd
 • kollegor att uppmärksamma. 
Foto av Cytonn Photography on Unsplash.

Hantera underskrifter av dokument i pandemitider

Universitetsdirektören beslutar tillfälligt att internt upprättade beslut, avtal eller underlag kan hanteras på alternativa sätt under den period då hemarbete dominerar KTH. 

På gång på ITM-skolan