Till innehåll på sidan

Industriell teknik och management (ITM)

Välkommen till de interna sidorna för anställda på skolan för industriell teknik och management (ITM) vid KTH. Notera att menyn för KTH:s övergripande intranät återfinns ovan i sidhuvudet.

Blogg

AI revolutionerar medan annat består

AI i lärande är en het potatis i många forum och lär förändra hur vi utbildar. Men vissa saker är som de alltid har varit – diplomering sker fortfarande i Stadshuset med traditioner och musik. Anna Jerbrant var där.

Information

Beställ catering i tid

Nu jobbar våra upphandlade restauranger och kaféer för högtryck för att leverera catering till KTH. Tänk på att vara ute minst en vecka i förtid och hålla koll på semestertider så blir alla nöjda och belåtna.

Tips

Behöver din forskning etikprövas?

Måste mina studier av människors rörelsemönster på gångbanor etikgodkännas? Med en checklista från KTH:s Forskningsstöd (RSO) blir det enklare att förstå när du som forskare behöver göra en etikprövning.

Information

KTH:s nya verksamhetsstöd

Sedan årsskiftet har KTH ett enda verksamhetsstöd. Men precis hur vi kommer att arbeta står klart först 2026. På ITM-skolans webbsidor hittar du det mesta som rör vägen till samgåendet.

Nya verksamhetsstödet

 

Porträtt av Mats Magnusson
Mats Magnusson. Foto: Anneli Nygårds

Nya hattar för Mats Magnusson

Ansvarig för livslångt lärande (LL) och impact på ITM, ny andre vice skolchef. Hej, Mats Magnusson, även Forskningsutbildningsansvarig, hur kommer det sig att du får dessa områden på ditt bord och h...

Läs artikeln
Gruppfoto av två kvinnor och tre män som ler.
Från vänster till höger: Joakim Lilliesköld, programledare för Framtidens utbildning, Sofie Kim, programkommunikatör, Linda Barman, institutionen för lärande och moderator under årets konferens, Johan Flid Fridell, poddvärd för "Fikasnack om framtidens utbildning", Per Fagrell, programkoordinator.

Att nytänka sig genom krisen

Att driva ett stort förändringsprogram kring KTH:s utbildningar i skuggan av åtstramningar och höga lokalkostnader väcker kanske en del frågor. Svaret tycks dock vara att i kristider är det just framå...

Läs artikeln
Kollage från labb, larmnummer, hjärtstartare, IT-hacker, studenter i bibliotek och publikationer

Säkerhet på KTH en balansakt

En sprängning i KTH:s entré i Kista, rutiner för att skydda våra forskningsresultat från stöld, inbrott och säkerhetsanalyser – Elias Tappers år på KTH har varit minst sagt varierat. Men arbetet med a...

Läs artikeln

På gång på ITM-skolan