Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ny på KTH

Välkommen till KTH! Det är med glädje vi välkomnar dig som ny medarbetare till oss. Vi hoppas att du kommer trivas på din nya arbetsplats. Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.

Dekorativ bild med texten Vårt uppdrag som är titeln på introduktionsutbildningen i e-format.
Introduktion till universitetet, e-utbildning

Vad du blir en del av

KTH:s uppdrag är att forska, utbilda och förmedla kunskap. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område – från naturvetenskap till alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi och samhällsplanering. På KTH svarar vi idag för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och är landets största anordnare av teknisk utbildning på högskolenivå. Vår ambition är att hitta smarta lösningar på dagens och morgondagens utmaningar.

Som universitet är vi en statlig myndighet. Det innebär att vi ska bidra till att utföra den verksamhet och tillämpa de lagar som regering och riksdag beslutat om – på ett tillgängligt, rättssäkert och effektivt sätt. Här kan du läsa mer om vad det innebär och om hur KTH vill utvecklas:

Att vara statligt anställd

Vi är ett KTH

KTH:s vision är vara ett dynamiskt, nyskapande och kreativt universitet. För att kunna vara ett av Europas ledande tekniska universitet 2027 behöver alla medarbetare arbeta aktivt med måluppfyllelse samt vara öppna för förändringar och ta ett ansvar för sin egen kompetensutveckling. Visionen är nära sammankopplad med KTH:s värdegrund och hur vi ser på medarbetarskapet. Det är med andra ord KTH:s medarbetare som fyller KTH:s vision med mening. Om vi ska vara ett kreativt och nyskapande universitet så bygger det på ett öppet och ärligt utbyte av tankar och idéer.

Organisatoriskt är vi fem skolor och gemensamma verksamhetsstödet som gemensamt bildar KTH. Vår mångfald och bredd både när det gäller skolor och medarbetare är en av våra styrkor. Det ger oss rätt förutsättningar för att vara ett av de ledande tekniska universiteten i Europa. Oavsett var vi arbetar inom KTH delar vi vision och värdegrund, vilket är viktiga faktorer för vår fortsatta framgång.

Läs mer om vår organisation och vilken vision och värdegrund som genomsyrar KTH.

KTH:s personalpolicy

KTH:s organisation

Övergripande styrdokument

Utvecklas på KTH

Att vår miljö kännetecknas av kreativitet skapar goda förutsättningar för kontinuerlig utveckling i din roll. Här kan du utvecklas genom dagligt erfarenhetsutbyte i de projekt och nätverk du skapar och medverkar i. Läs vidare under respektive yrkeskategori för att få konkreta exempel på vad utveckling på KTH kan innebära för dig. Vill du sedan i nästa steg bredda dig, specialisera dig eller utvecklas som ledare på KTH så finns det olika möjligheter för det. Fundera på hur du vill att din utveckling ska se ut framåt och för en kontinuerlig dialog med din närmsta chef. Läs mer om vilka olika former av utvecklingsmöjligheter som finns för din yrkeskategori, och vilka utvecklingsstöd KTH erbjuder:

Karriär- och kompetensutveckling på KTH

Lär känna KTH

Som medarbetare behöver du kunna grundläggande fakta om oss - hur vi är organiserade, vad som hänt på vår resa fram till idag och var vi finns. KTH har växt ordentligt sedan starten 1827 och idag har vi fem huvudsakliga campus, KTH Campus, KTH Kista, KTH Haninge, KTH Flemingsberg och KTH Södertälje samt flera arbetsplatser, bland annat SciLifeLab och Albanova. Här hittar du kartor och adresser .

Fakta om KTH

Möt några kollegor

Som medarbetare på KTH bidrar du till samhällets utveckling – oavsett om du forskar, undervisar, arbetar inom administration, teknik eller service. Du får kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö. Det är detta som ger inspiration till nytänkande och utveckling. Här kan du lära känna några kollegor och höra dem berätta vad som driver och motiverar dem: Att arbeta och utvecklas hos oss