Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Fikasnack med Mikael Enelund från Chalmers om det flexibla utbildningskonceptet Tracks

Podden "Fikasnack om framtidens utbildning" – avsnitt 28

Porträttfoto av Mikael Enelund
Mikael Enelund

Johan Fridell fikasnackar med gäster från eller utanför KTH om framtidens utbildning i allmänhet och KTH:s förändringsprogram "Framtidens utbildning" i synnerhet. Denna gång med Mikael Enelund från Chalmers som berättar om det flexibla utbildningskonceptet Tracks.

Tid: On 2024-02-14 kl 15.30 - 16.00

Videolänk: Zoom

Språk: svenska

Medverkande: Johan Fridell, Gunnar Tibert, Mikael Enelund

Exportera till kalender

Chatten i Zoom kommer som vanligt vara öppen så alla är välkomna med frågor och reflektioner.

Dagens gäst: Mikael Enelund

Tracks är ett utbildningskoncept på Chalmers som utvecklar både lärandet och lärandemiljöerna. Studenter erbjuds spår mellan olika utbildningar i form av valbara kurser. Inom ramen för Tracks finns möjligheter till individualiserad studiegång och samverkan mellan näringsliv, samhälle och akademin. Utbudet av Trackskurser ska vara flexibelt och snabbföränderligt – precis som vår samtid – och bygger till stor del på utmaningsdrivna kurser och projekt.

Tracks har funnits på Chalmers i några år och nu är vi väldigt nyfikna på hur det går. I veckans poddavsnitt pratar Johan och Gunnar med Mikael Enelund som leder Tracks på Chalmers.  

Om Tracks (chalmers.se)

Om podden

Tidigare avsnitt

KTH Play

Varje avsnitt textas i KTH Play , först automatiskt och sen (efter ett tag) med manuell korr. Vill du skriva ut textfilen hittar du transkribersfunktionen om du klickar på ikonen längst uppe till höger i videovyn.

Spotify

Spotify

Youtube

youtube.com/@framtidensutbildning

Johan Fridell fikasnackar med gäster från eller utanför KTH om framtidens utbildning i allmänhet och KTH:s förändringsprogram Framtidens utbildning  i synnerhet.

Medskapa till podden

Eftersom vi poddar live, så har du möjlighet att ställa frågor och kommentera under samtalets gång. Har du egna önskemål om vad du skulle vilja höra, eller kanske till och med delta själv i podden är du välkommen att höra av dig till framtiden@kth.se  (skriv "podd" i ämnesraden).

Poddvärd: Johan Fridell

Kanske du känner igen poddvärden Johan Fridell, som under coronapandemin fikapoddade med en tidigare KTH-kollega om digitalisering på KTH. Sök på Fikapodden (& Fika) på Spotify eller Youtube.

Johan Flid Fridell
Johan Flid Fridell projektledare jfridell@kth.se 0709606860 Profil