Gruppwebben och Social stänger hösten 2026
Gruppwebben som samarbetsyta stängs 31 december 2026. Du som administratör behöver nu exportera gruppens innehåll och/eller radera gruppen. Observera att från och med den 1 oktober kommer delar av gruppwebben som inte längre används successivt stängas ned, exempelvis gruppwebbar som redan har flyttats eller varit inaktiva under en längre tid.
Hösten 2025 togs beslutet att stänga ner gruppwebben och Social under 2026 och nu är vi snart där. Det finns mer information om beslutet i förra årets demo från Digitalt lärande. Länk till demo .
Exportera och radera gruppwebb
De flesta gruppwebbar har redan avvecklats, men det finns fortfarande några kvar. Om du har material på en gruppwebb som du vill behålla rekommenderar vi att du exporterar det före den 1 oktober. Om din gruppwebb varit inaktiv hela 2026 fram till 1 oktober kommer du inte att komma åt ditt material via gruppwebben efter den 1:a oktober. Du kan då kontakta it-support@kth.se för att få ditt material utlämnat.
Vill du läsa mer om vilka alternativ som finns och hur du exporterar eller raderar en gruppwebb? Läs vår tidigare nyhet om avvecklingen av Gruppwebben.
Efter den 31:a december påbörjas arbetet med att stänga servarna för gruppwebbarna och Social slutgiltigt. Kvarvarande material kommer då att arkiveras. För den som missat att flytta finns fortfarande möjligheten att be om att få hämta ut sin data. Det kommer dock innebära en viss handläggningstid innan datan kan lämnas ut. Kontakta it-support@kth.se för att få ditt material utlämnat.
Avvecklingen stöds av E-lärande i samarbete med IT-avdelningen. Vår rekommendation är att ni i första hand flyttar dokumentsamarbete till MS OneDrive eller Teams, som är de primära ersättarna för en gruppwebb.