Till innehåll på sidan

Förändring och styrning i staten

Är det något speciellt med att arbeta som offentlig tjänsteman? Vilka förändringar har skett i förvaltningspolitiken och styrningen av myndigheterna och hur påverkar det oss? Vad är New Public Management, och hur tar sig det uttryck på myndigheter och för oss som arbetar där? Detta är några av frågorna som ställs och diskuteras i denna kurs.

Tid: On 2017-09-13 kl 10.00 - 14.00

Plats: Södertörns högskola, Flemingsberg

Exportera till kalender

För mer information och för anmälan till kursen

Datum: 13, 20 och 27 september 2017
Tid: 10.00 - 14.00
Plats: Södertörns högskola, Flemingsberg
Kursavgift: 4 000 kr per person
Sista dag för anmälan: 6 september 2017

Södertörns högskola bjuder in lärosäten i Stockholm till utbildningen förvaltningsutbildningen Förändring och styrning i staten. Utbildningen omfattar tre halvdagar och ger tre högskolepoäng. Kursen består av tre seminarier om fyra timmar per gång.

Kursen ger kunskap om hur den svenska förvaltningen är uppbyggd och ser ut med fokus på statsförvaltningen. Ett ytterligare syfte med kursen är också att diskutera vad som är speciellt med att vara offentlig tjänsteman, och vilka krav som ställs på att vara anställd i en offentlig organisation. Undervisning sker på vetenskaplig grund och föreläsare/utbildare är aktiva lärare och forskare inom området offentlig förvaltning.

Innehåll

· Det svenska förvaltningssystemet

· Hur styrs den statliga verksamheten

· Att vara offentlig tjänsteman

Kursupplägg

Undervisningen är upplagd enligt modellen: inledande föreläsning, grupparbete samt avslutande seminariediskussion. Till varje seminarietillfälle kommer det finnas anvisad litteratur som tillhandahålls av kursledning. Mer information om innehåller vid varje tillfälle finns under länken "Kursinnehåll" i högermenyn.

Mer preciserade anvisningar om kursen ges ca 2 veckor före kursstart, inkl lokaler och föreläsare/utbildare.

Examination

Examinationen sker vid seminarierna i form av gruppuppgifter och diskussioner. Deltagarna ska dessutom genomföra en mindre skriftlig uppgift. Kursen ger 3 högskolepoäng.

Frågor ställs till forvaltningsakademin@sh.se