Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Seminarium: Allt du behöver veta för att beviljas ett ERC-grant

Samtidigt som det finns lika många sätt att skriva ett förslag till Europeiska forskningsrådet ERC som det finns sökande, säger erfarenheten att det finns bättre sätt än andra. Genom att vara strategisk kan du få ditt förslag att sticka ut i den hårda konkurrensen.

Tid: Fr 2024-05-31 kl 13.00 - 16.00

Plats: KTH Campus, Lindstedtsvägen 5, D3

Språk: Engelska

Medverkande: Prof. Dejan Kostic, Prof. Danica Kragic Jensfelt, Gustav Sigeman

Exportera till kalender

 Vänligen anmäl dig senast den 24 maj via denna länk: www.kth.se/form/65f967b74d8fb21f4334391d

På seminariet får du ta del av KTH:s erfarenheter från de senaste tio åren ur ett internationellt perspektiv, och insikter från forskare som varit framgångsrika i att söka, men också medverkat i ERC-paneler. Om du funderar på att söka anslag från ERC och undrar vad som kännetecknar en bra idé till ansökan ska du definitivt komma! 

Program

Senior forskningsrådgivare Gustav Sigeman, Avdelningen för forskninggstöd, ger en allmän introduktion till ERC, dess historia, anslagsformer, hur det skiljer sig från nationell finansiering och berättar om KTH:s historik kring ERC ur ett internationellt perspektiv.

Saker du bör veta och tänka på när du skriver ett vinnande förslag – presentation av Prof. Dejan Kostic (EECS), dubbel ERC-stipendiat med lång erfarenhet även som granskare/ordförande (PE6)

Inbjuden talare – KTH: ERC-stipendiat Prof. Danica Kragic Jensfelt (EECS) delar med sig av sina erfarenheter av att ansöka om och tilldelas StG-, AdG- och Synergy-stipendier, samt att vara granskare (PE7)

QA

Slutord

Självklart blir det en fika!

Registrering

Anmäl dig senast den 24 maj via denna länk: www.kth.se/form/65f967b74d8fb21f4334391d