Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Seminarium: tillgängliga digitala system

Zoom och på plats på Digital Futures

Välkommen till ett seminarium som handlar om hur vi kan förenkla för personer med funktionsnedsättning genom att anpassa våra digitala system och hur vi publicerar på webben. Vi kommer också att presentera och visa olika projekt på KTH som främjar inkludering genom användning av digitala system. Seminariet hålls i Digital Futures lokaler och via Zoom, ta med din egen lunch!

Tid: Må 2023-10-09 kl 12.00 - 13.00

Plats: Zoom + Digital Futures, Digital Futures Osquars backe 5, plan 2

Videolänk: https://kth-se.zoom.us/j/68829728977

Medverkande: Jan Gulliksen, Stefan Johansson

Exportera till kalender

Om seminariet: tillgängliga digitala system

KTH:s JML-grupp har fokuserat på inkludering av personer med funktionsnedsättningar i samhället genom användning av digitala verktyg. Att göra våra digitala system tillgängliga förbättrar användarupplevelsen för personer med funktionsnedsättningar och gynnar även resten av befolkningen. Detta är dessutom ett krav enligt EU-lagstiftning. Enligt EU-direktiv måste vi säkerställa att all vår offentliga kommunikation är tillgänglig och följer riktlinjerna för webbtillgänglighet.

I seminariet kommer vi att visa hur interaktionen påverkas när man har en funktionsnedsättning, och hur vi kan lösa dessa problem vid konstruktionen av digitala system och publicering på våra webbplatser. Dessutom kommer vi att presentera och demonstrera olika initiativ som KTH är engagerat i för att främja integration för alla genom användning av digitala system.

Jan Gulliksen  och Stefan Johansson  håller i seminariet. Seminariet arrangeras av skolans JML-grupp.

Välkommen! Ta med din egna lunch.

Zoom: kth-se.zoom.us/j/68829728977

Om Jan och Stefan

Jan Gulliksen, även känd som "Gulan", är Professor i människa-datorinteraktion vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap. Han har tidigare varit vice rektor för digitalisering och mellan 2011-2017 dekan vid Skolan för datavetenskap och kommunikation. Han har även lett tillgänglighetsgruppen på KTH, som skapades för att främja efterlevnaden av lagar om tillgänglighet för digitala system och öka kunskapen om inkluderande design.

Stefan Johansson har en doktorsexamen i människa-datorinteraktion från KTH och är grundare av företaget Begripsam. Företaget arbetar med att involvera faktiska slutanvändare, särskilt personer med kognitiva funktionsnedsättningar, i produktionen av digitala system som ska vara användbara för alla. Stefan är också affilierad forskare vid KTH EECS.