Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Öppet möte om KTH:s remissvar på utredningen om forskningsfinansiering

Prorektor Mikael Lindström bjuder in till ett öppet möte om KTH:s remissvar på den statliga forskningsfinansieringsutredningen som lämnades till regeringen i höstas. Mötet är digitalt via Zoom. Välkommen!

Tid: Må 2023-12-18 kl 10.00 - 11.00

Plats: Zoom

Språk: Svenska

Medverkande: Mikael Lindström, prorektor på KTH

Exportera till kalender

Mikael Lindström

Du som vill bidra med synpunkter till det remissvar som KTH ska ge på den statliga forskningsfinansieringsutredningen Ny myndighetsstruktur för finansiering av forskning och innovation  är varmt välkommen till detta öppna möte med prorektor Mikael Lindström.

Utredningen föreslår att tre nya myndigheter inrättas: Vetenskapsmyndigheten, Myndigheten för strategisk forskning och Innovationsmyndigheten. Som konsekvens ska de nuvarande myndigheterna Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova avvecklas och att den externa forskningsfinansieringen vid Energimyndigheten upphöra.

Utredningens omslag

Agenda

Inledning

Diskussion och synpunkter om:

  • Förslaget till Vetenskapsmyndigheten
  • Förslaget till Myndigheten för strategisk forskning
  • Förslaget till Innovationsmyndigheten
  • Övriga synpunkter

Anmälan

Mötet är digitalt och på svenska. Du anmäler dig via mejl till Jenny Wanselius, och får länk till Zoom skickad per mejl efteråt.

Kan du inte vara med?

För dig som inte kan delta går det bra att skicka synpunkter skriftligt. Var noga med att tydligt ange till vilket avsnitt och vilken sida i utredningen synpunkterna gäller. Skicka dem sedan till Jenny Wanselius  senast 22 december.