Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Den osynliga revolutionen bakom eluttaget – Webbinarium om framtidens energi

Omslaget till boken.
För att stimulera till samtal och konstruktiv debatt kring hur vi ska kunna ställa om till ett hållbart energisystem har 14 forskare vid KTH skrivit en bok. Illustration: Lotta Waesterberg Tomasson, VA

Allt handlar om energi! De allra flesta samhällsutmaningar och hållbarhetsmål är kopplade till hur vi omvandlar, transporterar och använder energi. Kriget i Ukraina och de höga energipriserna bidrar också till att Sveriges energiförsörjning seglat upp som en valfråga.

Tid: On 2022-08-24 kl 14.00 - 15.00

Plats: Webbinarium

Exportera till kalender

För att stimulera till samtal och konstruktiv debatt kring hur vi ska kunna ställa om till ett hållbart energisystem har 14 forskare vid KTH skrivit en bok tillsammans. Den nyutkomna antologin vill belysa och ge kunskap om energins utmaningar och möjligheter. Välkommen att möta några av författarna vid ett webbinarium onsdagen den 24 augusti klockan 14-15.

Medverkande

Lina Bertling Tjernberg , professor och föreståndare för KTH:s Energiplattform , Christophe Duwig , docent och biträdande föreståndare för plattformen, och Pär Olsson , professor KTH. Samtalsledare: Cissi Askwall , generalsekreterare Vetenskap & Allmänhet.

Boken och webbinariet är ett samarbete mellan KTH:s Energiplattform  och Vetenskap & Allmänhet, VA

Om boken

”Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget” kan laddas ner kostnadsfritt som pdf (på svenska och engelska) via VA:s webbplats , och köpas som vanlig bok eller e-bok i bokhandeln eller direkt från förlaget .

Anmälan

Mer information och registrering på VA:s webbplats

Läs mer om antologin