Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Digitalt informationsmöte om EU:s Green Deal-utlysning

Planerar du att delta i ett europeiskt forsknings- och innovationsprojekt inom den europeiska gröna given? Anmäl dig då till detta digitala informationsmöte, den 18 november, 13-14.30.

Tid: On 2020-11-18 kl 13.00 - 14.30

Plats: Digital event

Medverkande: Vinnova

Exportera till kalender

Vinnova kommer att informera om innehållet och den politiska kontexten till EU-kommissionens nya satsning, som öppnade i september 2020 och stänger 26 januari 2021. Utlysningen, som ligger inom Horisont 2020, omfattar cirka 1 miljard euro. Green Deal-utlysningen syftar till att ge påtagliga resultat inom en relativt kort tidsram. För att kunna skapa nytta och synlighet för medborgarna fokuserar utlysningen på konkreta resultat baserat på de huvudsakliga prioriteringarna inom EU:s Green Deal.

Detta är det andra informationsmötet som Vinnova håller om Green Deal-utlysningen. Upplägget för detta möte motsvarar det som hölls den 9 september 2020. Vi kommer även vid detta tillfälle att prata om policyinnehållet och utlysningens övergripande områden. Eftersom utlysningen nu är publicerad så finns nu mer detaljinformation om de olika delarna.

Vinnova bjuder därför även in till två efterföljande, sinsemellan likvärdiga, tillfällen för öppna frågor och diskussion.

  • Torsdagen den 19 november 2020, kl. 10.00 – 11.00
  • Onsdagen den 25 november 2020, kl. 13.00 – 14.00

Dessa tillfällen är för dig som har tagit del av grundläggande information om Green Deal-utlysningen och vill diskutera vidare kring dina frågor och funderingar. Du väljer själv vilket eller vilka av de två tillfällena du vill delta i, när du registrerar dig.

Agenda 18 november

  • Introduktion till EU:s Green Deal och utlysningen
  • Kort om utlysningens fokusområden
  • Möjlighet till frågor
  • Nästa steg - vilket stöd kan jag få?

Mötet den 18 november kommer att hållas på svenska, som en webbsändning via Microsoft Teams Live Event. Du kommer att kunna ställa frågor skriftligen via en frågor och svar-funktion. Webbsändningen kommer inte att spelas in.

De efterföljande frågesessionerna, den 19/11 och 25/11, kommer att hållas som Microsoft Teams-möten, med möjlighet att ställa frågor muntligt.

Mer information och anmälan (Vinnova).