Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Trådlöst nätverk

KTH tillhandahåller trådlöst uppkoppling mot Internet (wifi) för anställda, studenter och gäster. På denna sida finner du information om de olika alternativen för trådlös uppkoppling som erbjuds.

Trådlöst nätverk vid KTH

eduroam (för anställda och gäster från andra universitet)

Namnet står för education roaming och är ett internationellt samarbete mellan universitet. Det ger forskare, lärare och studenter lätt och säker nätverksåtkomst på hemuniversitetet och när de besöker en annan institution vid KTH, utan att behöva göra några ändringar i datorkonfigurationen.

Eduroam skall användas av KTH-anställda!

Läs mer om hur du ansluter till eduroam på KTH

Läs mer om att Hämta befintligt eller skapa ett nytt eduroam-nätverkslösenord

KTH OPEN (externa gäster på KTH)

KTH OPEN är ett offentligt tillgängligt nätverk på KTH som är en "captive portal", det vill säga när du ansluter till nätverket får du en IP-adress. Men för att använda nätverket måste du logga in via en WEB-portal, detta sker när du valt KTH Open som ditt trådlösa nätverk och sedan därefter startar en webbläsare så kommer du att omdirigeras inloggningssidan. Användare som har ett KTH-konto kan logga in direkt med "network secret" - gäster som inte har eduroam måste först beställa ett gästkonto

Gästinloggning

Du kan beställa gästkonto för att använda dig av det trådlösa nätverket KTH OPEN, det gör du på följande sida Beställning av KTH OPEN gästinloggning via portalen för IT-ärenden .