Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ängsinvigning

Invigning av KTH Campus senaste tillskott

Våren närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än att fira detta med en ängsinvigning? Varmt välkommen fredagen den 21 april kl 11.00 då vi visar upp nytillskottet till KTH Campus och berättar om tankarna bakom markprojektet.

Tid: Fr 2023-04-21 kl 11.00

Plats: Brinellvägen 26, mittemot Undervisningshuset

Exportera till kalender

PROGRAM, start klockan 11.00:

- Välkomna! Styrbjörn Rudfelt, fastighetschef Akademiska Hus, inleder

- Charlotta Andersson Lund, fastighetschef KTH, om KTH:s tankar om ett grönskande campus

- Grön Stad, markentreprenör, om det förberedande arbetet med ängen

Om KTH:s tankar om ett grönskande campus

KTH Campus är en länk mellan stenstaden och naturen och Nationalstadsparken. Det är viktigt att vi värnar om och förstärker naturstråk – ”gröna korridorer” mellan den byggda miljön och naturen. Att omvandla en gräsmatta till en äng i den byggda miljön är en viktig åtgärd som skapar livsviktiga miljöer för pollinerande insekter så som bina i våra bikupor som står precis här i närheten och bidrar till mycket större biologisk mångfald här på campus.

KTH Campus ska vara en levande och attraktivt miljö för de 10,000-tals människor som arbetar, pluggar och besöker oss årligen. En levande miljö inkluderar också varierande och färgrika grönområden som bidrar till ekologiska och sociala värden.

Vi alla strävar efter ett hållbartcampus som vi alla kan vara stolta över. KTH Campus ska utvecklas och förvaltas så att biologiska mångfalden stärks och lyfts fram med särskilt fokus på naturens betydelse, ekologiska värden och för människors hälsa och välbefinnande.

KTH har sex universitetsövergripande hållbarhetsmål och klimatmål. Den har gett input till vår universitetsövergripande Campusplan (2018-2023) där har KTH tillsammans med Akademiska Hus en gemensam strategi för utvecklingen av KTH Campus 2018-2023 där ekologi, miljö och hälsa är ett av sju målområden. 

KTH har ett delmål för biologisk mångfald och ekosystemtjänster som ska vara uppnått vid utgången av 2025:

5.28 KTH:s campusområden i samverkan med fastighetsägare utvecklas och förvaltas så att ekologiska strukturer och processer stärks och lyfts fram med särskilt fokus på naturens betydelse för människors hälsa och välbefinnande.