Lunch n’ Learn

Med anledning av Covid-19 kommer Lunch n’ Learn-seminarierna ändra karaktär och erbjudas som webbinarier via Zoom. Fokus kommer vara på digitala verktyg i undervisningen (Canvas, Zoom osv). På den här sidan hittar du all information om webbinarierna.

Webbinarium:

Måndag 6 april

"Alternativ till salstentamen – olika sätt att bedöma lärandemål vid digital examination" 

Datum: måndag 6/4 12:00 (OBS!) till ca 13:00
Plats: Online via Zoom, anslut via denna länk: kth-se.zoom.us/j/829795643
(Webbinariet kommer att spelas in)

Detta webbinarium kommer vara väldigt likt det som gavs 30:e mars. Men, denna gång på svenska.

Den nuvarande Covid-19-pandemin förhindrar vårterminens inplanerade salstentamen, så hur kan vi göra istället? Institutionen för Lärande, KTH, håller en timmes webbinarium där olika förslag och tips på att bedöma kursens lärandemål ges. Seminariet kommer ge stort utrymme åt de specifika frågor som du som lärare/examinator nu har.

Vid seminariet diskuteras fördelar och nackdelar med olika alternativ till salstentamen och tips ges på konkreta metoder för att strukturera och administrera hemtentamen på ett bra sätt. Ämnen som tidseffektivitet och möjlighet till rättssäker bedömning kommer också att diskuteras.

Webbinariets presentatörer: Ida Naimi-Akbar & Arnold Pears ​

Notera 1: Webbinariet hålls på svenska.

Notera 2: Du ansluter till webbinariet via Zoom-länken ovan via din webbläsare. Du behöver inte installera något, men ljud och bild blir bättre om du installerar och använder Zoom klienten/appen .

Kommande webbinarier under vecka 15

Följande webbinarier kommer ges under vecka 15 och då ges under lunchen med starttid 12:15 (om inget annat anges). Språket som titeln är angiven med anger även språket webbinariet hålls på.

  • Måndag 6 april: Alternativ till salstentamen – olika sätt att bedöma lärandemål vid digital examination (börjar 12:00)

  • Tisdag 7 april: Make your course more digital - How to record in your home environment

  • Onsdag 8 april: Frågor och svar

Inspelningar från tidigare webbinarier (KTH Play)

Inspelningen från webbinariet fredag den 3:e April Digital examination i Canvas: Hur man förbereder tentamen.

Institutionen för lärande på YouTube

Institutionen publicerar (i samarbete med E-lärande) ett antal videos om pedagogik och lärande på distans. Målgrupp är KTH:s lärare.

Material från tidigare webbinarier (KTH BOX)

Tidigare LnL seminarier

De fem senaste: 

Se filmen ”Lärare berättar - pedagogiska lösningar i Canvas” (YouTube)
(Februari 2020)

Se filmen "Digital kursutveckling, erfarenheter och lärdomar utifrån öppna onlinekurser" (YouTube)
(November 2019)

Se filmen "Möbius - Online Assessment System for STEM courses" (YouTube)
(Oktober 2019)
 

Se filmen “Avancerade quizfunktioner i Canvas” (YouTube)
(Maj 2019)
 

Se filmen "Lärare berättar - pedagogiska lösningar i Canvas" (YouTube)
(Mars 2019)
 

Lista med videos från samtliga tidigare seminarier (2018-2020) 

Lunch n’ Learn- seminarier i KTH Biblioteket och på nätet

Seminarierna är till för dem (i första hand lärare och anställda vid KTH) som är intresserade av e-lärande och vill veta mer om KTH:s digitala lärandemiljö. Seminarierna hålls i Sydöstra galleriet, KTH Biblioteket. De direktsänds via streaminglänk (YouTube) så du kan delta direkt via nätet och ställa frågor i chatten, eller titta på inspelningen senare. Wrap och dryck serveras från kl 12, och seminariet hålls mellan 12.15 och 13.00.

Information om anmälan

Du anmäler dig genom att klicka på länken till anmälningsformuläret. I formuläret har du möjlighet att ange eventuella önskemål om specialkost. Om du anmält dig men måste lämna återbud vill vi att du meddelar oss genom att skicka ett mail till e-learning@kth.se .

Kontakt och förslag för kommande Lunch n’ Learn

Vi vill att seminarierna även ska vara ett forum för KTH:s lärare för att dela kunskap och erfarenheter av att arbeta i Canvas, med fokus på pedagogiska lösningar. Är du lärare och vill berätta om något du gjort i Canvas? Det kan vara exempel på något som du tycker blev riktigt bra då det gäller kursdesign. Eller om annat som varit mer utmanande och svårt som du arbetat med och som lyckats. Vi tror att både stora och små exempel kan inspirera. Kontakta gärna oss om du skulle vilja hålla ett Lunch n’ Learn-seminarie. Då kan vi diskutera idéer och eventuellt upplägg tillsammans.

Vill du enbart lämna förslag och önskemål på ämne för kommande Lunch n’ Learn går det också bra att skicka in det till: e-learning@kth.se .

Kommande seminarier (Kalender)