Rekommendationer för användning av e-lärande i KTH:s kurser (covid-19)

Sedan 2020-03-18 bedrivs all utbildning på KTH digitalt. KTH har lärplattformen Canvas och för varje kurs finns ett kursrum. Som lärare har man också möjlighet att genomföra webbmöten via Zoom eller använda inspelade lektioner för den som så önskar.

Uppdaterad senast: 2020-04-01

Lunch n' Learn webbinarium

Nästa webbinarium:

Torsdag 2 april

"Ta din kurs till digital form – Lär dig inspelning i hemmiljö"

Datum: torsdag 2/4 12:15 till ca 13:15
Plats: Online via Zoom, anslut via denna länk: kth-se.zoom.us/j/829795643
(Webbinariet kommer att spelas in)

Mot bakgrund av Covid-19 genomför vi extra webbinarium i princip varje dag kring nyckelfunktioner för lärare. Mer info om kommande webbinarium m.m. finns här: intra.kth.se/utbildning/e-larande/lunch-n-learn/  (se även sidans Kalender)

För allmän info om att arbeta på distans, se sidorna Arbeta på distans  och Rekommendationer för arbete på distans (på grund av covid-19)

Digital utbildning via Canvas

För varje kurstillfälle finns ett kursrum i Canvas och här kan kommunikationen och all digital kursaktivitet ske under kursens gång. Du som lärare bygger upp kursrummet, strukturerar kursmaterialet, fyller på innehåll, skapar inlämningsuppgifter, quizzar, diskussionsforum och annat som behövs för att genomföra kursen. Du kommer till din kurs i Canvas via personliga menyn>kurser eller genom att gå till Canvas startsida: kth.instructure.com/ .

Behöver du lära dig mer om Canvas?

Digital examination

I Canvas kan du skapa olika typer av uppgifter, bedömningar och examinationer beroende på uppgiftens syfte. Studenterna kan till exempel arbeta med självrättande quizzar eller skriva texter (både med och utan tidsbegränsningar) samt lämna in arbeten i form av filer, bilder, text, webbadresser etc. Dessutom har KTH ett verktyg integrerat i Canvas som heter Möbius och är ett mer avancerat verktyg för examination som bygger på beräkningar.

Behöver du lära dig mer om examination med digitala verktyg?

Webbmöten med Zoom

Zoom möjliggör onlinemöten och är tillgängligt för anställda och aktiva studenter vid KTH. Zoom kan användas för undervisning och möten med upp till 500 deltagare. Med zoom kan du dela ljud och använda webbkamera och skärm för presentationer och spela in dina lektioner samtidigt som du undervisar. Vi rekommenderar att man använder headset eller konferensmikrofon för få bra ljudkvalitet och undvika rundgång.
Startsidan för Zoom är: kth-se.zoom.us/ .

Behöver du lära dig mer om Zoom?

Mediaportalen KTH Play (Kaltura)

KTH Play är en mediaportal som lärare kan använda för att spela in videofilmer (så som instruktioner, föreläsningar etc.) och dela dem med studenter. Den tekniska plattformen för KTH Play heter Kaltura. Filmer från KTH Play kan enkelt integreras i Canvas eller någon annanstans på webben. Startsidan för KTH Play är: play.kth.se/ .

Behöver du lära dig mer om KTH Play (Kaltura)?

Status på våra system (och en önskan om att använda dem)

Vi fångar upp en oro hos många kring stabilitet i våra system vilket ju är förståeligt eftersom användningen av dem nu mångdubblas. KTH:s IT avdelning arbetar tillsammans med sina leverantörer stenhårt för att öka den tillgängliga kapaciteten och vad jag förstår så här långt så har alla system fungerat. Att ett system slutar fungera någon minut tror att däremot att man måste räkna med i nuvarande läge. Jag vill därför be alla lärare om att i det här läget använda våra upphandlade system och inte hitta på egna lösningar eftersom ni då står helt ensamma om de systemen slutar fungera och ni kan få otrevliga GDPR-konsekvenser. Lista över systemstödet finns här. KTH:s systemstöd för lärare ​​​​​​​​​​​​​​.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-04-01