Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kursprojekt mellan universitet – ett exempel från KTH och UTokyo

Ingenjörsstudenter vid KTH och UTokyo (the University of Tokyo) arbetade tillsammans online i ett strömningsmekaniksprojekt, med delar inspirerade av “design thinking”. Fredrik Lundell och Junichiro Shiomi berättar om nyckelfaktorer i denna pedagogik- och internationaliseringsutmaning. Välkommen till ett Lunch ‘n’ Learn, som ges som frukostseminarium om du ansluter från Sverige, och som eftermiddagsseminarium om du ansluter från Japan.

Tid: On 2022-02-16 kl 09.00 - 09.45

Plats: Online via Zoom

Videolänk: https://kth-se.zoom.us/j/829795643

Språk: Engelska

Medverkande: Fredrik Lundell (KTH) och Junichiro Shiomi (UTokyo)

Exportera till kalender

Observera tiden: 16 februari, Sverige 9:00-9:45, Japan 17:00-17:45.

Webbinariet ges på engelska och kommer att spelas in.

Internationalisering, e-lärande och problembaserat lärande i ett!

Under webbinariet delas ett exempel om hur studentgrupper från olika universitet integrerades i ett projekt med problembaserat lärande. Fredrik Lundell och Junichiro Shiomi samarbetade i ett projekt i strömningsmekanik under november och december 2021, där studenter från de båda universiteten jobbade tillsammans digitalt. Aktiviteten var integrerad i kursplanen på båda universiteten. Studenterna applicerade typiska tentafrågor inom ett valt område, så som blodflöde i ådror eller vattenur. 

Under webbinariet kan du höra mer om nyckelfaktorerna för framgång när det kommer till uppstart och genomförande av piloten och vad projektet resulterade i. Vid webbinariet erbjuds även en möjlighet att diskutera utmaningarna med Junichiro Shiomi och Fredrik Lundell från de två instituten.

Webbinariet riktar sig till personal vid KTH och UTokyo som är intresserade av att utveckla kurser specifikt utifrån problembaserat lärande, digital utbildning och interkulturell kompetens.

Partnersamarbete: UTokyo och Stockholm trio

Det här samarbetet var inom det strategiska partnerskapet mellan UTokyo och Stockholm trio (KTH, SU, KI). Stockholm-Tokyo University Partnership (www.stockholm-tokyo.org) .

Relaterade länkar

Internationalisering för KTH

Strategiska partneruniversitet - University of Tokyo

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-04-21