Till innehåll på sidan

Samtal om Lärande i STEM, SoTL och andra arenor för pedagogisk utveckling vid KTH

Podden "Fikasnack om framtidens utbildning" – avsnitt 2

Johan Fridell fikasnackar med gäster från eller utanför KTH om framtidens utbildning i allmänhet och Framtidens utbildning på KTH i synnerhet. Poddavsnitt 2 gästas av Anna-Karin Högfeldt, avdelningschef för Lärande i STEM på Institutionen för lärande (ITM).

Tid: On 2023-03-01 kl 15.00

Videolänk: Zoom

Medverkande: Johan Fridell och Per Fagrell med Anna-Karin Högfeldt

Dagens gäst: Anna-Karin Högfeldt

Podden ”Fikasnack om framtidens utbildning” är tillbaka och i denna andra episod gästas Johan Fridell (poddvärd) och Per Fagrell (programkoordinator) av Anna-Karin Högfeldt som är avdelningschef på Lärande i STEM vid ITM-skolan. De kommer samtala om arbetet som bedrivs vid ”Lärande i STEM”, om SoTL-konferensen och andra arenor för pedagogisk utveckling vid KTH och hur detta hänger ihop med utvecklingsprogrammet Framtidens utbildning. Chatten kommer vara öppen så alla är välkomna med frågor och reflektioner.

Anna-Karin Högfeldt
Anna-Karin Högfeldt
enhetschef 087907259

KTH:s arenor och nätverk för utbildningsutveckling

Om podden

Livesnack med information och kunskapsdelning

Programledningen för KTH:s förändringsprogram Framtidens utbildning kommer att använda livepodd som en kommunikationskanal. Dels för synkron direktkommunikation om framtidens utbildning i allmänhet och KTH:s förändringsprogram i synnerhet. Formatet ger utrymme för ett mer resonerande förhållningssätt och perspektiv kring KTH:s förbättringsarbete de närmaste 5–10 åren. 

Initialt börjar vi med varannan onsdag kl. 15 (mellan 15-30 minuter).

Innehållsmässigt kan poddarna erbjuda:

  • Kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte
    • KTH-interna källor: kollegor delar goda exempel med varandra
    • Externa källor: vi tar inspiration och lärdomar av andra utanför KTH.
  • Information och uppdatering 
    • generellt om utbildningsrelaterade frågor på KTH och
    • specifikt om förändringsprogrammet Framtidens utbildning.

Realitidsdokumentation

Vidare blir podden en form av realitidsdokumentation av aktuella händelser och aktiviteter inom förändringsprogrammet Framtidens utbildning.

Avsnitten kommer att spelas in, textas och publiceras på , inklusive en textversion av översättningen till engelska (eller till svenska, om poddavsnittet genomförs på engelska). 

Medskapa till podden

Eftersom vi poddar live, så har du möjlighet att ställa frågor och kommentera under samtalets gång. Har du egna önskemål om vad du skulle vilja höra, eller kanske till och med delta själv i podden är du välkommen att höra av dig till framtiden@kth.se  (skriv "podd" i ämnesraden).

Poddvärd: Johan Fridell

Kanske du känner igen poddvärden Johan Fridell, som under coronapandemin fikapoddade med en tidigare KTH-kollega om digitalisering på KTH. Sök på Fikapodden (& Fika) Spotify eller på Youtube.

Johan Flid Fridell
Johan Flid Fridell
projektledare 0709606860
Innehållsansvarig:framtiden@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-02-28