Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Viktig information: Problem med att förhandsgranska vissa filtyper i Canvas

Publicerad 2024-05-17

En uppdatering i Canvas har gjort att förhandsgranskningen av programmeringsfiler som .py, .m och .cs inte fungerar. En tillfällig lösning är att ändra filformatet till .txt för att visa dem korrekt.

Efter en uppdatering i Canvas Speedgrader visas inte längre förhandsgranskningen av textbaserade filer som associerade med programmeringsspråk.

Exempel på sådana filer är .py, .m och .cs.

Istället visas en kontinuerlig laddningssymbol då dessa filer borde visas i förhandsgranskningsläge.

Förvaltningsobjekt e-lärande har kontakt med Canvas-supporten men den information vi har i nuläget är att Canvas inte kan säga när detta kan var åtgärdat. Många andra lärosäten har även rapporterat detta till Instructure som utvecklar Canvas. Läs mer om status på Instructures communitysidor .

Under tiden finns det en tillfällig lösning och fortsatt undersökning för lösning pågår. 

Tillfällig lösning

Ändra filformatet till .txt så kommer systemet att kunna rendera filerna korrekt. Som lärare kan du uppmana dina studenter att lämna in Python-, Matlab-, Java-filer och andra programmeringsfiler som inte visas korrekt i Speedgrader till .txt.

Det går även att begränsa inlämningsuppgiften så att det endast går att lämna in .txt-filer. Om det är viktigare att enkelt kunna ladda ner filerna och köra programmet på din dator rekommenderar vi att behålla filformaten då det fortsatt är möjligt att ladda ner dem via Canvas Speedgrader.

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2024-05-17