Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ny version av Personliga menyn lanseras i tre steg

Publicerad 2023-01-19

En ny version av KTH:s Personliga meny är under utveckling. Den nya versionen kommer främst beröra dig som har rollen som "student" eller "undervisare" i en kurs på KTH. Lanseringen av den nya versionen kommer ske i tre steg: 1. beta-knapp i Personliga menyn, 2. aktivering av ny version för alla användare men gamla versionen går att använda, 3. gamla versionen kan ej användas längre.

Utveckling av KTH:s Personliga meny

Förändringarna i denna nya version av Personliga menyn är en del i ett större designkoncept som Projektet arbetar utifrån. Vi arbetar agilt och användarcentrerat med utvärderingar och med att förbättra designen. Vi tar gärna emot feedback om designkonceptet och den nya versionen av Personliga menyn.

Utvecklingsprojekt nya Personliga menyn

Vilka berörs mest?

Förändringarna i den nya versionen av Personliga menyn kommer främst beröra dig som är registrerad på en poänggivande kurs eller undervisar i en kurs på KTH.

Lanseringens tre steg

1. Beta-knapp – testa och ge feedback på nya versionen

Den 19 januari (eftermiddag) kommer det finnas en knapp i nuvarande Personliga menyn som leder till en betaversion av nya Personliga menyn. Är du nyfiken på förändringarna och vill testa den nya versionen kan du då klicka dig in och använda den nya. Du kan närsomhelst gå tillbaka till nuvarande version.  

Du som är registrerad på en poänggivande kurs eller undervisar i en kurs på KTH, kommer se att fliken "Kurser" i betaversionen är ersatt mot två flikar: "Studies" och "Teaching" (menylänkar på svenska kommer vara på plats i senare version).

Knappen till betan finns bland de andra ikonerna högst upp till höger, då du är i Personliga menyn.

Vi vore tacksamma om du mejlar oss om eventuella konstigheter i första hand. Men eftersom vi arbetar agilt och användarcentrerat tar vi därför också gärna emot feedback på den nya versionen. Se rubriken "Lämna synpunkter" längre ner i denna text.

2. Alla får den nya versionen av Personliga menyn som standard 

Den 3 maj kommer den nya Personliga menyn vara standardversionen då du loggat in på kth.se. Övergången kommer annonseras i internkalendern på intra.kth.se. Du kan fortfarande gå tillbaka till den gamla versionen genom att använda samma länk som användes för att aktivera betan.

Återgå till gamla versionen genom samma länk

3. Endast den nya versionen är tillgänglig

När vi känner oss nöjda och trygga med den nya versionens funktionalitet kommer den gamla versionen av Personliga menyn inte längre gå att använda. Tidpunkten kommer att annonseras i internkalendern, på intra.kth.se.

Vad är en betaversion?

Beta, eller betaversion, är en version av ett system som fortfarande är under utveckling, men som har nått en så pass stabil status att man anser att den uppfyller de flesta av systemkraven. Ofta släpper man en betaversion för att låta målgruppen använda den och på så vis kunna få in feedback och upptäcka buggar som kan justeras.

Lämna synpunkter

Lämna dina synpunkter genom att mejla till it-support@kth.se . Skriv "beta Personliga menyn" i ämnesraden och skicka gärna en skärmdump, då det underlättar felsökningen.

Kontakt

Vill du veta mer om arbetet med KTH:s Personliga meny, mejla: it-support@kth.se

Du hittar mer information på sidan Utvecklingsprojekt nya Personliga menyn

(Nyheten är uppdaterad 2023-04-14)