Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hantering av inomhusluftkvalitet i kommersiella och offentliga byggnader under Covid-19 pandemin

Välkomna till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnads torsdagsseminariumsserie! Under rådande pandemi sker seminarierna digitalt.
Detta seminarium ges på engelska.

Tid: To 2020-11-19 kl 15.00 - 16.00

Plats: Zoom (link is sent out after registration)

Medverkande: Ivo Martinac

Exportera till kalender

Nya bevis för SARS-CoV-2 (Covid-19) luftbaserad transmission och allmänt erkännande av långväga aerosolbaserad transmission har utvecklats nyligen. Detta har gjort ventilationsåtgärder till de viktigaste tekniska kontrollerna inom infektionskontrollen. Även om fysisk distansering är viktigt för att undvika nära kontakt kan risken för en aerosolkoncentration och korsinfektion från 1,5 m från en infekterad person minskas med tillräcklig ventilation och effektiva luftfördelningslösningar.

Guide dokumentet REHVA Covid-19 ger 15 rekommendationer som kan tillämpas i befintliga byggnader till en relativt låg kostnad för att minska antalet korsinfektioner inomhus.

Även om det finns många möjligheter att förbättra ventilationslösningarna i framtiden är det viktigt att erkänna att nuvarande teknik och kunskap redan gör det möjligt att använda många rum i byggnader under ett Covid-19-typ av utbrott om ventilation uppfyller befintliga standarder och en adekvat riskbedömning utförs.

Välkommen att registrera dig till detta seminarium som presenteras av professor Ivo Martinac.