Interna nyheter

 • Foto: Jann Lipka
  Foto: Jann Lipka.
  KTH fortfarande bland världens 50 mest hållbara universitet
  1 jun 2023

  KTH sjunker fem platser på Times Higher Education Impact Ranking. Resultatet är trots det bra, eftersom fler universitet deltar nu och konkurrensen därmed har ökat. Det är viktigt att vi fortsätter at...

 • Porträttfoto: En blond kvinna med glassögon utanför en gul byggnad med grön port.
  Maria Granath, biträdande chef för KTH:s fastighetsavdelning och ansvarig på KTH för sensorprojektet. Foto: Marianne Norén.
  Sensorer ska ge KTH ökad kunskap om lokalanvändningen
  30 maj 2023

  Akademiska Hus ska förse KTH med data över lokalanvändningen på KTH Campus via sensorer som sätts upp i olika utrymmen. Därigenom kommer KTH få bättre insikter i hur det faktiska lokalbehovet ser ut.

 • Personer samtalar i ett laboratorium.
  Hur det kollegiala inflytande ser ut och kan komma att se ut i framtiden framgår av en nyligen gjord kartläggning. (Foto:KTH)
  Modell för ökat kollegialt inflytande
  23 maj 2023

  – Nu har vi en utvecklad modell som ger en bra grund att bygga vidare på för att öka det kollegiala inflytandet och ansvarstagandet. Det säger Anders Söderholm, rektor på KTH, om den utredning av kol...

 • Foto: Två leende kvinnor står bredvid varandra inomhus. Bakom deras ryggar är ett stort fönster.
  Helene Rune och Katarina Jonsson Berglund leder utvecklingsarbetet framåt som präglas av stort engagemang från många medarbetare inom KTH. Foto: Theresia Köhlin.
  Från handlingsplan till verkstad
  11 maj 2023

  Utbildningsstöd har fyra prioriterade delområden i handlingsplanen för samgåendeprojektet. Förankringen av områdena är gedigen och nu påbörjas det konkreta utvecklingsarbetet.

 • Portätt på två kvinnor.
  Annika Borgenstam och Sofia Ritzén har ingått i arbetet för KTH:s anslutning till Coara.
  KTH går med i Coara
  5 maj 2023

  KTH har anslutit sig till Coara, Coalition for Advancing Research Assesment. Organisationen, som drivs av olika europeiska aktörer, har som syfte att förbättra forskningens kvalitet, effektivitet och ...

Internkalender