Driftsinformation för anställda

• Åtgärdat: Akut uppdatering av KTH Play (Kaltura)

Publicerad 2024-02-16

Akut uppdatering av KTH Play (Kaltura) och Zoom som påverkar samtliga media komponenter/tjänster i systemet (Live streaming, Analytics, Transcoding, Licensed, On-Prem, Mediaspace, REACH, Recording) in...

• Säkerhetsproblem i Zoom Desktop för Windows

Publicerad 2024-02-14

Felaktig input validering i Zoom Desktop Client för Windows kan tillåta en oauktoriserad användare att utföra en eskalering av privilegier via nätverksåtkomst.

• Åtgärdat: Driftsstörning Pythagoras

Publicerad 2024-02-09

Vi ber vi att samtliga användare i Pythagoras att från och med 12:00 den 9 februari att inte gå in i Pythagoras och göra ändringar

Läs artikeln
  • Uppdatering av samtliga kortläsare på alla campus

Publicerad 2024-02-05

Mellan februari och juni kommer alla befintliga passerkortsläsare att uppdateras.

Läs artikeln
  • Nytt certifikat för eduroam (wifi)

Publicerad 2024-01-09

Nytt certifikat för eduroam.

• Ändring av access till Confluence

Publicerad 2023-12-20

Confluence nås tillsvidare endast via KTHs nätverk om man är på KTH, eller via VPN om man är utanför KTH.

Läs artikeln
  • Nytt spam- och antivirusfilter för e-post

Publicerad 2023-12-13

För att förbättra skyddet mot skadlig e-post som skickas till våra KTH e-postadresser.

Läs artikeln
  • Förändringar i MFA (Multifaktor autentisering)

Publicerad 2023-05-24

Microsoft har gjort en förändring i sin MFA tjänst

Läs artikeln
  • Status på projektet för retroaktiv deaktivering av e-postkonton

Publicerad 2020-03-05

Enligt tidigare beslut (V-2019-0587) kommer KTH från och med 2019-10-01 börja deaktivera e-postkonton och övriga IT-resurser för personer som slutar på KTH.

Läs artikeln
  • Beslut om deaktivering av e-post när anställning, studier eller annan anknytning till KTH upphör

Publicerad 2019-07-15

Rektor har beslutat att häva den praxis som sedan 2002 inneburit att anställda och studenter fått behålla sina e-postadresser i kth.se-domänen även när de inte längre haft någon anknytning till KTH.