Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Science Today om energi som stärker människan och världen

Vad vet vi om nästa generations kärnreaktorer? Är de tillräckligt effektiva och säkra vid en eventuell olycka? Finns något sätt att förhindra cellernas minskande förmåga att alstra energi när vi åldras? Lär dig mer om detta och mycket mer på den sjunde upplagan av Science Today när vi fördjupar oss i alternativ för energieffektivitet och sätt att förbättra vår hälsa.

Tid: Fr 2024-02-23 kl 18.00 - 19.00

Plats: Nobel Prize Museum, Stortorget 2, Gamla stan

Språk: Engelska

Medverkande: KTH, Nobelmuseet, SU, Chalmers och KI

Exportera till kalender

Den 23 februari bjuder KTH, Nobelmuseet, SU, Chalmers och KI dig till en vetenskapskväll på temat energi som stärker människan och världen. Fyra forskare kommer presentera nya rön inom området, och du som publik får ta del av intressanta samtal och diskussioner till tonerna av musik som stimulerar hjärnan.

Science Today tar temperaturen på vetenskapen 2024 och bjuder in till en afterwork där forskare från KTH, Karolinska Institutet (KI) och Stockholms universitet (SU) får chansen att presentera sin forskning på scen. Vi blickar in i vetenskapens och teknikens värld och skapar en möjlighet för doktorander, forskare och andra entusiaster med intresse för vetenskap att träffas och diskutera.

Under denna kväll utforskar vi ämnet ur olika infallsvinklar och får höra pågående forskning inom ämnet. Samtalen är på engelska och leds av Nobelprismuseets Olof  Somell. Efteråt fortsätter kvällen med mingel och chans till nätverkande för att skapa nya kontakter och utbyta idéer. Museets utställningar är öppna innan och efter samtalet.

För biljetter och ytterligare information besök Nobel Prize Museums webb. I biljettpriset ingår entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00.

Köp biljett och få ytterligare information på Nobel Prize Museums webb

Detta är sjunde upplagan av Science Today, där föregående teman har varit hjärnan, rymden, genteknik, foodtech, människokroppen samt hållbara och inovativa material.

Talare

Elina Charatsidou , doktorand i fysik och kärnenergiteknik på KTH

Anastasia Rumyantseva , postdoktor i Dr. Anna Wredenberg group på Karolinska Institutet

Mirna Alhanash , doktorand i materialfysik på Chalmers tekniska högskola

Daniel Itzamna Avila Ortega , doktorand vid Stockholm Resilience Center på Stockholms universitet

Välkommen!