Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Workshop: Testa verktygen som ökar studentinteraktionen i din kurs!

Undrar du hur du kan göra dina studenter mer aktiva under din digitala undervisning och vill ha hjälp med att öka närvarokänslan även när du har undervisning digitalt? Då är detta en workshop för dig! Vi kommer prata om olika verktyg, upplägg och enkla knep för att göra din digitala undervisning interaktiv och låta dina studenter delta mer aktivt. 

Tid: Fr 2021-10-22 kl 09.00 - 10.00

Plats: Zoom

Språk: Engelska

Medverkande: Felix Alin, Frida Sundberg

Exportera till kalender

Workshopen är en uppföljning på det Lunch 'n' Learn som ges den 20/10, "Hur kan mina studenter bli aktiva medskapare istället för passiv publik?"

Workshopen ges på engelska.

Interaktion under digital undervisning 

Att ha ett inslag i undervisningen som kräver någon form av aktivitet har visat sig vara viktigt för att studenter ska kunna ta till sig ny kunskap. Därför är det bra att fundera på hur du kan ge dina studenter en möjlighet att aktivt delta, även om undervisningen sker digitalt.

Under denna workshop kommer vi att presentera olika verktyg som du kan använda för att öka interaktionen med, eller mellan studenter. Du kommer att få testa på verktyg som Zoom, Canvas och Mentimeter för att göra din undervisning mer interaktiv. Workshopen tar utgångspunkt i din egen undervisning, för att du så enkelt som möjligt ska kunna applicera det du lärt dig. 

Efter genomförd workshop är det tänkt att du ska kunna: 

  • Resonera kring interaktion i din undervisning och vad syftet med den är

  • Känna till och ha en grundläggande förståelse för hur verktygen Zoom, Canvas och Mentimeter fungerar och hur du kan använda dem.  

Anmälan till workshopen (KTH Formulär) .