Till innehåll på sidan

Webinar: Så strålande är solenergins framtid

Solcellsparkernas snabba utbyggnad skvallrar om att solenergin snart kommer vara en spelare att räkna med i energisystemet. I samband med sommarens återkomst hälsar Energiföretagen dig välkommen till ett webbinarium den 8 juni, där vi tillsammans med solenergiexperter diskuterar solelens förutsättningar och framtid.

Tid: Ti 2021-06-08 kl 10.30 - 11.30

Plats: Online

Medverkande: Energiföretagen Sverige

I närtid planeras ett flertal solelparker med hundratals megawatt installerad kraft. Solel spås därigenom kunna utvecklas på ett liknande sätt som vindkraften har gjort de senaste åren. Den ökande utbyggnadstakten möjliggörs dels av att tekniken ständigt utvecklas, dels av att kostnaderna har sjunkit med cirka 80 procent de senaste tio åren. Det är nu lönsamt att satsa på solel och det finns mycket drivkraft i företagen på marknaden, som hittar nya miljövänliga affärsmöjligheter i solcellsbranschen. På webbinariet belyser vi vad som händer just nu på solenergifronten i både Sverige och övriga världen samt vad det innebär för energiföretagen.

Anmäl dig här.

Program


Vad innebär solelen för energiföretagen?
Med Lars Andersson, ansvarig för solenergi på Energiföretagen Sverige.

Oerhört snabb utbyggnad globalt och nu bubblar det även i Sverige  en uppdatering från den svenska och internationella solcellsbranschen.
Med Johan Lindahl, Teknologie doktor på Becquerel Sweden.

Nya grepp på solelsmarknaden – utvecklingen från ett företagsperspektiv.
Med Joar af Ekenstam, chef för affärsområdet stora företag på solenergileverantören Alight.