Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Energy Summit

Hur ska elen räcka när samhället elektrifieras i snabb takt? Mängder av förnybara kilowattimmar måste fram om vi vill kunna bygga batterifabriker i Västsverige och bli världsledande på fossilfritt stål i Sverige. Energibranschen behöver också leverera – hur behåller vi talanger, attraherar kompetens och visar att vi klarar den gröna omställningen?

Samhället, industrin och energibranschen står idag som vi alla vet inför många stora utmaningar i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Det senaste året har detta också blivit extra aktuellt med det ryska kriget mot Ukraina som akut har skyndat på behovet av alternativa energilösningar.

Tid: Ti 2023-04-25

Exportera till kalender

Under konferensen kommer vi bland annat diskutera aktuella frågor som:

• Är klimatpolitiken också säkerhetspolitik?
• Går det att skapa tillväxt och samtidigt även skapa förutsättningar för klimatomställningen?
• Energieffektivisering – få ut mer med samma eller mindre mängd energi
• Hur möter vi framtidens energimarknad med innovation och unika samarbeten?
• Kärnkraftens framtida roll – hur möjliggör vi för mer kärnkraft?
• Hur kan elkraft och vätgas samverka i den industriella omställningen?

På SvD Energy Summit samlar vi årligen viktiga nyckelpersoner i energibranschens ekosystem som ger sin syn på dagens marknad och berättar om de strategiska val de gjort. De lyfter också blicken för att fånga framtidens innovativa möjligheter och hot. Du kommer få ta del av flera praktiska erfarenheter och lärdomar från olika projekt som pågår just nu runt om i Sverige. Konferensen kommer ge dig en tydligare bild av utvecklingen men också lösningar på de problem branschen står inför.

Du får också en unik möjlighet att nätverka med kollegor från hela landet och knyta direktkontakt med några av nyckelpersonerna inom branschen. Välj också ifall du vill fördjupa dig inom de olika spårvalen.

SPÅR 1 – FÖRNYBAR ENERGI – Är en snabb och kraftig ökning av svensk fossilfri elproduktion genomförbar?
SPÅR 2 – ELEKTRIFIERING & INNOVATIONER – Nya teknologiers potential att förändra energibranschen

Varmt välkomna att tillsammans på konferensen diskutera och nätverka hur vi tillsammans skapar en hållbar omställning när samhället elektrifieras i snabb takt.

Bland andra deltar KTH Energiplattformens föreståndare Lina Bertling Tjernberg.

Mer information och anmälan