Till innehåll på sidan

Personliga menyn

När du loggat in på kth.se kommer den personliga menyn finnas längst upp på hela kth.se, så att du alltid kan komma till dina relevanta kurser och funktioner, som t ex. schema, personlig profilsida eller resultatrapportering.

Bakgrund

Tanken med den personliga menyn är att det ska vara enkelt för anställda och studenter att komma åt sina personliga funktioner, kurser, program och grupper på hela kth.se.

Vi har använt och vidareutvecklat personliga menyn sedan 2012, och under tiden samlat in underlag genom fokusgrupper, workshops och kortsorteringar, med både systemförvaltare och verksamhetsrepresentanter samt med andra anställda och studenter.

Vad innehåller personliga menyn?

Ditt namn

Under ditt namn i menyn hittar du ditt ditt nyhetsflöde, din personliga profil (presentation / hemsida) samt inställningssidor.

Schema

Här ser du händelser för de närmsta dagarna samt länkar till hela schemat samt mer information angående schemat.

Kurser

Här visas länkar till alla kurser du prenumererar på. Vill du sluta prenumerera på en kurs kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på kurssidan. Om du har några kurser du besöker oftare kan du favoritmarkera dem genom att trycka på stjärnan bredvid namnet och då får du i första hand upp dina favoriter när du trycker på kurser-fliken.

Program

Här visas länkar till alla program du prenumererar på. Vill du sluta prenumerera på ett program kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på programsidan. Om du har några program du besöker oftare kan du favoritmarkera dem genom att trycka på stjärnan bredvid namnet och då får du i första hand upp dina favoriter när du trycker på program-fliken.

Grupper

Här kan du skapa egna grupper och få upp länkar till grupper du prenumererar på. Vill du sluta prenumerera på en grupp kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på gruppsidan. Om du har några grupper du besöker oftare kan du favoritmarkera dem genom att trycka på stjärnan bredvid namnet och då får du i första hand upp dina favoriter när du trycker på grupp-fliken.

Tjänster

Här kan du få en lista på de centrala tjänster du använder ofta i ditt arbete. Ett fåtal tjänster kommer läggas upp automatiskt för alla anställda. För de tjänster där behörigheten läggs upp via UG (KTH:s databas för hantering av användare och rättigheter) kommer de som har behörighet till system automatiskt få upp dem i sin menyn Tjänster. Du kan själva gå in på ”Välj tjänster” (kugghjulet till höger om "Övriga valda tjänster") och välja vilka tjänster som ska synas i din meny. Tänk dock på att behörighet måste sökas separat till många tjänster. På sidan "Välj tjänster" kan du hitta länk till mer information om tjänsten om du undrar hur du ska gå till väga.

Ikoner

Vi kommer ha tre ikoner som länkar till:

  1. Webmail
  2. Nyhetsflödet - samling över inlägg, händelser, redigeringar i kurser, program och grupper du prenumerera på.
  3. Aviseringar, som i början kommer att vara direktnotifieringar från kurswebbarna, programwebbarna och grupperna. Vi arbetar med att även få in aviseringar från exempelvis terminsregistrering och nya studieresultat.

Skiljer sig menyn om du är student eller anställd?

Det är små skillnader mellan hur menyn ser ut för anställda och studenter. Anställda kan se och välja flera tjänster i tjänstermenyn. Information till studenter finns på studenthjälpsidan Personliga menyn .

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-12-02