Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Lär dig presentera din forskning

SEMINARIUM: "How to talk about your research so you blow people off their chair". Seminarium/workshop with Anders Sahlman and Pontus Ströbaek for employees at the Schools ITM and EECS.

Tid: To 2020-11-19 kl 13.00 - 15.30

Plats: Zoom

Medverkande: Anders Sahlman and Pontus Ströbaek

Exportera till kalender

Vill du kunna presentera din forskning som ett proffs? Om du kan förmedla vad du gör på ett engagerande sätt kommer du att lättare kunna sprida dina forskningsresultat och skapa intresse för ämnet. Kom med på denna underhållande och användbara föreläsning/workshop som hålls av Anders Sahlman och Pontus Ströbaek, forskningskommunikatörer och presentationscoacher.

Seminariet hålls på engelska.

Evenemanget den 19:e nov är fullbokat men vi planerar att erbjuda kursen igen vid ett senare tillfälle.

Anders Sahlman
Anders Sahlman

Anders Sahlman

Anders Sahlman är en erfaren och uppskattad presentationscoach som coachar såväl forskare som TV-stjärnor. Han har arbetat med forskningskommunikation i mer än 15 år, men syns även i tv-rutan som skådespelare och standupkomiker. Han coachar deltagare i tävlingen Forskar Grand Prix. Han har pluggat bioteknik på KTH.

Pontus Ströbaek

Pontus Ströbaek

Pontus Ströbaek har över 30 års erfarenhet av scenen som skådespelare, komiker, regissör och manusförfattare. Parallellt med detta har han det senaste decenniet utvecklat en egen ideologi gällande presentationsteknik med konkreta tips på hur du kan bli bättre på att trollbinda en publik från en scen, en kund i en pitchsituation eller för den delen få en kollega att lyssna i fikarummet. 

Graphic: Two speech bubbles

Workshop

Efter presentationen kan du delta i en tvåtimmars workshop så att du ytterligare kan praktisera dina nya kunskaper. Workshopen är frivillig och pågår i ca 30 minuter.

Anmäl dig här senast 18 nov

Röster om seminariet

Arrangörer

Det här är det första seminariet i serien "Sprid din forskning", som arrangeras av EECS-skolan och ITM-skolan. 

Vid frågor, kontakta gärna:

Anna Gullers, agullers@kth.se , Forskningskommunikatör vid ITM
Maria Malmqvist, marma@kth.se , Forskningskommunikatör vid EECS

Läs mer:
Intervju med Joakim Jaldén inför Forskar grand prix

Anders och Pontus på SU