Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Video i quiz: utforska våra nya webbresurser

Publicerad 2024-06-03

Då allt fler lärare haft frågor om hur videor kan användas i quiz, har vi på E-lärande tagit fram sidor som behandlar ämnet. Där hittar du exempel på olika sätt och upplägg där videor infogas i quiz samt tips om vad du bör tänka på. Sidorna lyfter även fram olika fördelar med att ibland koppla videor till quiz, som komplement till de textformulerade frågorna i Canvas New Quizzes.

Olika sätt att koppla en video till ett quiz 

Vill du koppla en video till ett quiz du gjort i Canvas New Quizzes? Det finns olika sätt att göra detta på, beroende på videons och quizets syfte, samt hur frågorna ska presenteras. Vi på E-lärande har tagit fram webbsidor för att hjälpa dig! Sidorna informerar om i vilka situationer det kan lämpa sig med videor i quiz och hur du går till väga för att infoga videor. Läs mer om dem här: 

Behöver du mer hjälp med video eller quiz? 

Du kan alltid kontakta oss på E-lärande för att få hjälp med bland annat video och quiz. Vi svarar gärna på dina frågor, bokar en handledning för att demonstrera något eller diskuterar just din situation. Kontakta oss på e-learning@kth.se

Relaterade sidor 

Om du vill läsa mer om hur och varför du kan arbeta med video, besök då gärna följande sidor: 

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2024-06-03