Till innehåll på sidan

Lärare berättar: "Hur Mentimeter kan stödja undervisning och lärande"

Mentimeter är ett webbaserat presentationsverktyg och ett digitalt system för interaktiva undersökningar. Du kan använda Mentimeter i din undervisning, oavsett om det är i sal eller på distans över Zoom, synkront eller asynkront. I detta webbinarium berättar Åsa hur hon använder verktyget i sin undervisning och Oliver visar hur verktyget kan användas för att engagera studenter asynkront. 

Tid: Ti 2021-05-11 kl 12.15 - 13.00

Plats: Zoom

Föreläsare: Åsa Emmer, Oliver Andersson

Skapa interaktiva föreläsningar med Mentimeter

Vill du skapa mer interaktion med dina studenter eller deltagare i en workshop? Vill du veta vad de tycker eller vill du få en uppfattning om deras förkunskaper?

Mentimeter är ett webbaserat verktyg som du kan använda för att skapa interaktion med studenter under din presentation. Eftersom Mentimeter har stöd för flera olika frågetyper och deltagarna interagerar med din presentation via en digital enhet, exempelvis deras mobiltelefon, behöver studenterna inte sitta i samma sal för att kunna vara delaktiga. Du kan även använda verktyget asynkront genom att använda funktionen "audience pace", exempelvisför att ställa frågor före eller efter ett undervisningsmoment.

Vi är glada att meddela att vi nu har en campuslicens för Mentimeter på KTH, vilket innebär att alla anställda och studenter kan använda verktyget.

Läs mer om Mentimeter på intranätet .

Webbinariet ges på svenska och kommer att spelas in.

Presentatörer

Oliver Andersson
Oliver Andersson
pedagogisk utvecklare

Rekommenderad Zoom-anslutning

Notera: Du ansluter till webbinariet via Zoom-länken ovan via din webbläsare. Du behöver inte installera något, men ljud och bild blir bättre om du installerar och använder Zoom .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-05-12