Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ministudio – spela in video för undervisning på din skola

Behovet att producera digitalt utbildningsmaterial har ökat och därför erbjuds nu skolorna möjligheten att köpa in ministudior. IT-support hjälper till med inköp och installation. Under det här Lunch 'n' Learn-webbinariet demonstreras hur ministudior är utrustade och hur de kan användas.

Tid: On 2021-10-13 kl 12.15 - 13.00

Plats: Online via Zoom

Språk: Svenska

Medverkande: Per Holmgren, Yisak Abraham

Exportera till kalender

Webbinariet ges på svenska och kommer att spelas in.

5 oktober 2021

Webbinariet genomförs som planerat

Detta Lunch 'n' Learn genomförs som planerat den 13/10. Välkommen!

Ministudio för videoinspelning – hur funkar det? 

Det här webbinariet ger dig en introduktion av hur ministudior fungerar och hur du gör för att beställa en egen till din skola. Du har också möjlighet att ställa frågor kring utrustning och inspelning. Direkt efter webbinariet kan du besöka IT-avdelningen på Drottning Kristinas väg 4, KTH entré, mellan 13.00-15.00 för att se på utrustningen och ställa fler frågor.

"Plug and play" – Ministudio för alla lärare på skolan 

I vissa fall kanske inte program och utrustning på "hemmakontoret" räcker till för den video som man vill göra. En ministudio ger alla lärare på skolan samma tillgång till teknisk utrustning för videoinspelning. Syftet är ett erbjuda lärare ett paket av program och utrustning som enkelt kan användas på plats i ett av skolan avsatt rum. 

Fördelarna med att tillhandahålla en plats och utrustning för inspelning av video är att det kan lägga en grund för det kollegiala, gemensamma inspelandet och på sikt kan det ge ett jämnare resultat av videoinspelning på din skola.  

Detta webbinarium riktar sig till inköpsansvariga och de som driver eller ser vikten av att digitalisera utbildningen i form av att använda video. Målgrupp är även lärare som vill använda, eller redan använder, video i sin undervisning. 

Läs mer om beställning av ministudio  .

Presentatörer

peholmg
Yisak Abraham
Yisak Abraham it-support tekniker yabraham@kth.se 087906706 Profil
Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-11-03