Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Augustisupport av E-lärande

Veckorna fram till kursstart håller E-lärande utökad support. Supporten kommer bland annat innehålla drop-in, workshops och möjlighet till feedback om dina kursrum.

Tid: Må 2021-08-16 - Fr 2021-08-27

Plats: Zoom

Språk: Svenska/engelska

Medverkande: E-lärande

Exportera till kalender

Utökad support i slutet av augusti

Mellan 16–27 augusti kommer E-lärande att ha utökad support med både drop-in och aktiviteter. Supporten finns till för att du ska kunna förbereda dina kurser inför nästa termin, oavsett om de sker på distans eller i sal. Du som lärare, lärarassistent och administratör är välkommen att delta på dessa aktiviteter, dela gärna denna sida med dina kollegor.

Drop-in och workshops för alla användare av Canvas

Testa en hybridsal, lär dig mer om Mentimeter och få tips om tillgänglighet. Augustisupporten har något för alla, både nya och vana användare. I videon förklarar Frida, amanuens hos Digitalt lärande, om upplägget. Textning av videon finns på svenska och en textversion av videons innehåll finns under videon på KTH Play .

Schema

Aktiviteter och drop-in kommer att ske under förmiddagar kl 09.00–13.00 med reservation för avvikelser. Du hittar tidigare genomförda aktiviteter längst ned på sidan.

Tidigare aktiviteter

27 augusti

Drop in-stöd av E-lärande (09.00–12.00)

Vi på E-lärande välkomnar dig som lärare till drop in-support över Zoom. Under drop in-tillfället kommer du att kunna prata med anställda hos E-lärande och få svar på frågor om digital undervisning samt de systemstöd/digitala verktyg som KTH tillhandahåller, exempelvis Zoom, Canvas och Möbius. Under denna drop-in uppmuntrar vi dig till att visa upp ditt kursrum och vi lämnar gärna feedback inför kursstart. Läs mer om drop-in den 27 augusti .

26 augusti

Testa en hybridsal på Campus Södertälje (kl 09.00–12.00)

Lär dig använda tekniken i en av KTH:s hybridsalar samt att koppla upp din egna dator i en hybridsal. Under tillfället kommer vi även att gå igenom olika scenarior som kan uppstå vid hybridföreläsningar. Formatet är drop-in så kom när det passar dig. Läs mer om Drop-in i hybridsal på Campus Södertälje .

 

25 augusti

Workshop: Design för alla - tillgänglighet i kursrum (10.00–11.00)

Förbättra din kurs och uppfyll lagkraven för tillgänglighet genom denna workshop, som fokuserar på hur tillgänglighet uppnås genom att designa för alla. Grunden till att skapa ett tillgängligt kursrum i Canvas förklaras och du får de verktyg du behöver för att ge dig an de vanligaste problemen med tillgänglighet. Läs mer om workshop: Design för alla -  tillgänglighet i kursrum.

Kollegial träffpunkt: Kursrum för alla (kl 11.00–12.00)

Kom och prata med andra lärare och oss på E-lärande om hur ett kursrum kan anpassas för att vara tillgängligt för alla och vad du som lärare behöver göra för att uppnå det. Få inspiration från andra lärare och dela med dig av dina erfarenheter. Kollegiala träffpunkten är ett öppet forum, och det är deltagarna som bestämmer vad inom tillgänglighet de vill prata om. Läs mer om kollegial träffpunkt: Hur blir ett kursrum tillgängligt?

 

24 augusti

Inga aktiviteter planerade för dagen, läs gärna igenom e-lärandes webbsidor  för inspiration inför kursstart.

23 augusti

Drop in-stöd av E-lärande (kl 09.00–12.00)

Vi på E-lärande välkomnar dig som lärare till drop in-support över Zoom. Under drop in-tillfället kommer du att kunna prata med anställda hos E-lärande och få svar på frågor om digital undervisning samt de systemstöd/digitala verktyg som KTH tillhandahåller, exempelvis Zoom, Canvas och Möbius. Läs mer om drop-in den 23 augusti .

 

20 augusti

Kollegial träffpunkt: Sysselsätta lärarassistenter (kl 09.00–10.00)

Kom och prata med andra lärare och oss på E-lärande om hur du sysselsätter din lärarassistent på bästa sätt. Få inspiration från andra lärare och dela med dig av dina erfarenheter. Läs mer om kollegial träffpunkt: Sysselsätta lärarassistenter .

Workshop: Interaktiva föreläsningar med Mentimeter (kl 11.00–12.00)

Under dagens workshop får du som lärare testa att använda presentationsverktyget Mentimeter som kan användas till dina kursaktiviteter. Verktyget går att använda i din undervisning oavsett om den sker i sal eller på distans via Zoom, synkront eller asynkront. Du behöver inga förkunskaper för att vara med på workshopen. Läs mer om workshop: interaktiva föreläsningar med Mentimeter .

19 augusti

Dagens workshops hålls av amanuenser från ITM:s lokala stöd. 

Anmälan för samtliga workshops finns i formuläret .

Workshop: Öka studentengagemang med bättre struktur i Canvas (kl 09.00–10.00)

Utforska hur du som lärare kan öka dina studenters engagemang med hjälp av en bättre struktur i ditt kursrum i Canvas. Under workshopen kommer du lära dig praxis vid skapandet av kurssidor, moduler och andra funktionaliteter i Canvas, sett från ett studentperspektiv. Läs mer om workshop kl 09.00: Öka studentengagemang med bättre struktur i Canvas .

Workshop: Bättre quiz med New Quizzes i Canvas (kl 10.00–11.00)

Lär dig använda Canvas New Quizzes funktioner och hur du som lärare kan använda dem till att öka engagemang och förståelse hos dina studenter på nya innovativa sätt. Läs mer om workshop kl 10.00: Bättre quiz med New Quizzes i Canvas .

Workshop: Bättre quiz med New Quizzes i Canvas (kl 11.00–12.00)

Lär dig använda Canvas New Quizzes funktioner och hur du som lärare kan använda dem till att öka engagemang och förståelse hos dina studenter på nya innovativa sätt. Läs mer om workshop kl 11.00: Bättre quiz med New Quizzes i Canvas .

Drop-in med tema: struktur i Canvas (kl 12.00–13.00)

Välkommen på drop in-support över Zoom med temat "struktur i Canvas". Under tillfället kan du ställa frågor om digital undervisning samt de systemstöd/digitala verktyg som KTH tillhandahåller, med mest fokus på dagens tema. Läs mer om drop-in med tema: struktur i Canvas .

Tips!  Öppet utbildningsforum (fd öppna nätverksträffar) den 19 augusti kl 13.00-15.00 . Här kan du diskutera aktuella frågor och bolla idéer med andra lärare, studenter och personal på KTH. Forumet samordnas av Utbildningsutveckling och högskolepedagogik.

18 augusti

Workshop: Prova på hybridsalar (kl 12.00–13.00)

Lär dig använda tekniken i en av KTH:s hybridsalar samt att koppla upp din egen dator i en hybridsal. Workshopen kommer även att gå igenom olika scenarior som kan uppstå vid hybridföreläsningar. Läs mer om workshop 18 augusti: Prova på hybridsalar .

17 augusti

Drop in-stöd av E-lärande (kl 09.00– 12.00)

Vi på E-lärande välkomnar dig som lärare till drop in-support över Zoom. Under drop in-tillfället kommer du att kunna prata med anställda hos E-lärande och få svar på frågor om digital undervisning samt de systemstöd/digitala verktyg som KTH tillhandahåller, exempelvis Zoom, Canvas och Möbius. Läs mer om drop-in den 17 augusti .

Workshop: Prova på hybridsalar (kl 12.00–13.00)

Lär dig använda tekniken i en av KTH:s hybridsalar samt att koppla upp din egen dator i en hybridsal. Workshopen kommer även att gå igenom olika scenarior som kan uppstå vid hybridföreläsningar. Läs mer om workshop 17 augusti: Prova på hybridsalar .

16 augusti

Årets nyheter inom e-lärande i sammanfattning (kl 09.00–09.45)

I denna presentation uppdaterar enheten E-lärande dig som lärare på årets nyheter om E-lärande, Canvas och hur den kommande kursrumsmallen kommer påverka kurser för höstterminen 2021 och framåt. Presentationen ges på svenska. Läs mer om årets nyheter inom e-lärande i sammanfattning .

Drop in-stöd av E-lärande (kl 10.00–12.00)

Vi på E-lärande välkomnar dig som lärare till drop in-support över Zoom. Under drop-in-tillfället kommer du att kunna prata med anställda hos E-lärande och få svar på frågor om digital undervisning samt de systemstöd/digitala verktyg som KTH tillhandahåller, exempelvis Zoom, Canvas och Möbius. Läs mer om drop-in den 16 augusti .