Till innehåll på sidan

Canvasuppdateringar i New Quizzes och inlämningsuppgifter

Publicerad 2021-04-28

Canvas har aviserat om en uppdatering som rör en ny typ av inlämningsuppgift med studentnotering och en ny knapp i New Quizzes.

Uppdaterat 18 maj 2021

Uppdateringar i Canvas

Canvasuppdateringar i New Quizzes och inlämningsuppgifter förväntades vara på plats senast den 15/5 2021, amerikansk tid. Detta är nu genomfört.

(Nyheten publicerades första gången 2021-04-28)

Studentnotering som inlämningsuppgift

Lärare kan använda en ny uppgiftstyp, där läraren kan ladda upp en fil som studenterna kan kommentera och sedan lämna in direkt i Canvas.

Denna ändring gör det möjligt för lärare att tillhandahålla en fil som en uppgift och låta studenter kommentera filen direkt i Canvas. Innan denna funktion har studenterna varit tvungna att antingen skriva ut filen och ta en bild för att skicka in eller använda ett verktyg från tredje part för att slutföra inlämningen.

I videon nedan förklarar Canvas den nya funktionen. Videon är på engelska.

Läs mer om funktionen Uppgifter i Canvas .

Ny knapp i New Quizzes

När de yttre inställningarna i New Quizzes, själva uppgiftsinställningarna, skapas eller redigeras finns det en ny knapp bredvid knapparna för att spara: "Bygg" (Build).

Den här ändringen anpassar beteendet för Spara-knappen så att den sparar och stänger quizet medan den nya knappen med namn "Bygg" går till vyn "version" (build) i quizmotorn, där frågor skapas och redigeras för quizet.

I videon nedan förklarar Canvas den nya funktionen. Videon är på engelska.

Läs mer om .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-04-28