Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kurswebb

Kurswebbarna är ett verktyg som sammanställer relevant information och länkar till olika system som används i kurser vid KTH. Läraren kompletterar standardinformationen från de administrativa systemen med sin specifika information.

UPPDATERAT 21 oktober 2022

Status på Kurswebbarna

Informationen på den här sidan är korrekt, men rekommendationen är att gå över till "Om kursen" och Canvas. Canvas  bör användas för nuvarande kursomgång (exempelvis för att se kursdeltagare och för inlämningsuppgifter) medan "Om kursen"  innehåller information som studenterna behöver inför kursval, kursstart och efter kursen (exempelvis kursplan och kurs-PM).

Learning Environment Questionnaire (LEQ) - ett verktyg för kursvärdering

SCA-modellen (och LEQ-enkäten) är den modell KTH rekommenderar för arbetet med kursvärdering och kursanalys. Högskolepedagogiska enheten ansvarar för pedagogiska frågor gällande användning av kursvärderingar. Läs mer om Systematisk kursanalys (SCA) och LEQ .
 

Information som finns tillgänglig på kurswebben

Kurswebbarna skapas automatiskt och innehåller, förutom det som skapas där, information som automatiskt hämtas in från andra system samt länkar till andra delar av KTH webben och kursrum i Canvas. Kurswebben innehåller statisk kursinformation.

Kurswebben hämtar in information från följande system:

Länkningar till kursinformation på andra platser

På kurswebbarna visas automatiskt länkar till:

  • Kursrum i Canvas.
  • Kursplan (i Kurs- och programkatalogen).
  • Kursadministrationsfunktioner för lärare (länkar finns under Verktyg).

Prenumerationer, notifieringar och behörigheter

Alla som har ett KTH-login kan prenumerera på kurswebben. Du hittar knappen "Prenumerera" under kursens namn till vänster på de kurswebbar du inte prenumererar på. När du prenumererar får du automatiskt notifieringar när något händer på kurswebben och du får även en länk till kursen under Kurser i personliga menyn. Lärare och antagna studenter får en prenumeration automatiskt.

Om du har frågor om kurswebben eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta it-support@kth.se .